По-късно във вторник президентът на Молдова Мая Санду ще свика Висшия съвет за сигурност на страната, за да обсъди въпроса

Свързани новини

26.04.2022 14:17

Червена степен на тревога за тероризъм беше въведена след серия от взривове в Приднестровието

Видян 1458 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От понеделник серия от терористични нападения са засегнали отцепническия регион Приднестровие, официално известен като Приднестровска молдовска република (ПМР), който граничи с Украйна, заяви във вторник неговият лидер. Президентът на Приднестровието Вадим Красноселски обяви региона за терористична тревога, съобщи РИА Новости, позовавайки се на уебсайта на президента.




Два последователни взрива разтърсиха във вторник сутринта център за радиоразпръскване в село Маяк, съобщиха от вътрешното министерство на региона. Той добави, че никой не е пострадал, но двете най-големи антени, които са излъчвали руски радиостанции, са били изключени.


 


Друг инцидент е станал във военен обект край село Паркани. В понеделник в социалните медии се появиха съобщения, че е имало две експлозии.




Също в понеделник сградата на Министерството на държавната сигурност в столицата на региона Тираспол е била обстрелвана с гранатомети, но по данни на Министерството на вътрешните работи също не е имало жертви.


 


По-късно във вторник президентът на Молдова Мая Санду ще свика Висшия съвет за сигурност на страната, за да обсъди въпроса.




Приднестровието, в по-голямата си част рускоговорящо, се отделя едностранно от Молдова по време на разпадането на Съветския съюз. От началото на 90-те години на миналия век там са разположени руски мироопазващи сили.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец