В лично качество Шалъфов заяви: „Аз бих подкрепил отново кандидатура на Кирил Петков. За мен ситуацията с изгонването на 70 руски дипломати не е причина да оттеглим неговата кандидатура. Той не е взел това решение еднолично”.

Свързани новини

30.06.2022 16:41

Чакаме подкрепа от БСП, ще предложим и друг премиер: ПП

Видян 1967 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Очакваме подкрепа от БСП - както сега в евентуално формиране на ново правителство, така и в една бъдеща коалиция при едни евентуални нови избори”, заяви пред Nova депутатът Пламен Шалъфов от Продължаваме промяната (ПП).



Той посочи, че ще се обсъди условието на Левицата да предложат друг премиер, освен Кирил Петков. "Това определено ще бъде на масата. Предстои среща на нашия Национален съвет тази вечер, където това ще е една от темите, които ще обсъждаме. И предстои да видим какво решение ще бъде взето. Така че това е един отворен въпрос", пососи Шалъфов.
"Ще се върнем на масата за преговори, когато ПП предложи друг кандидат за премиер”, настоя преди това соцлидерът Корнелия Нинова.  Преди това тя уж "стопира" преговорите с ПП изобщо. Причината за подобна позиция на БСП е обявеното изгонване на 70 руски дипломати.



“Ние не се месим в работата на други партии. Просто неговата кандидатура е неприемлива за премиер. Решението (за дипломатите) не е гласувано в МС, затова казахме, че е еднолично. Което е факт”, допълни Нинова. Всъщност не е!



Самият Петков запозна ПГ на БСП с целия процес за взимане на решението за изгонването на руските дипломати – кога е започнало, в какви формати, кои са участвали и кои са информирани. "Това не променя позицията ни ", настоя Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни