Свързани новини

21.11.2021 07:31

Бустерна доза за всички над 18 г. в САЩ

Видян 1586 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички възрастни американци вече отговарят на условията за подсилващата трета доза от ваксината срещу коронавирус. Слага се край на месеци на объркване около сложни насоки, които забавиха тяхното усвояване и предизвикаха едностранни ходове на губернаторите от Мейн до Калифорния, за да направят ваксините по-широко достъпни, предаде washingtonpost.com.


Федералните здравни служители се надяват, че една ясна политика за бустерна доза за всички ще накара още милиони хора да си направят ваксините, преди да пътуват или да се съберат с приятели и семейство през празниците. Мнозина са загрижени за влошаването на картината с наближаването на зимата. След като броят на новите случаи падна до почти 69 000 на 25 октомври - най-ниската им точка от месеци - те отново започнаха да се покачват, като средната за седем дни се покачи с 40 процента до повече от 96 000 в четвъртък, което при 48 пъти по-голямо население в САЩ е равно на 2000 случая у нас.


Последната част от преразглеждането на политиката влезе в сила рано в петък вечерта, когато Рошел Валенски, директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, прие две единодушни препоръки от независими експерти на агенцията. Консултативният комитет по имунизационни практики заяви, че всеки над 18 години може да получи бустерна доза и - за да подчертае спешността от увеличаване на защитата за най-уязвимата възрастова група – за всеки на 50 и повече години е желателна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне