По думите на бившия социален министър Деница Сачева за пръв път от 30 години насам българският народ се страхува за това как ще изкара зимата

Свързани новини

01.09.2022 13:22

Булгаргаз незабавно да обяви публичен международен търг за доставчик на втечнен природен: ГЕРБ

Видян 773 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партия ГЕРБ представя антикризисната си програма. На брифинг Томислав Дончев каза, че кризите у нас не са вносни. По думите му "поне половината са домашно производство".


Бившият енергиен министър Теменужка Петкова пък твърди, че една от най-тежките кризи, които управлението на "Продължаваме Промяната" е завещало на страната ни, е тази в енергетиката. „Енергийната криза ние я виждаме в два аспекта. От една страна криза, свързана със сигурността на доставките на енергийни ресурси. Безспорно най-големият проблем е свързан с доставките на природен газ за България”, каза още Петкова. Тя припомни с какво партия ГЕРБ е допринесла за диверсификацията на страната ни.


„Булгаргаз” незабавно следва да обяви публичен международен търг, на база на който да бъде избран доставчик или доставчици на втечнен природен газ и да бъдат дългосрочни договори”, призова още бившият ресорен министър. Вторият аспект на енергийната криза, който виждат от ГЕРБ, е цените, които се постигат по отношение на природния газ и електрическата енергия.



По думите на бившия социален министър Деница Сачева за пръв път от 30 години насам българският народ се страхува за това как ще изкара зимата. Тя обяви, че партията е твърдо за възстановяване сътрудничеството ни с Турция и Гърция за превенция на мигрантския поток у нас. 


„Изкуството тук е бюджетната консолидация – т.е. връщане към принципа ние да разходваме толкова, колкото произвеждаме и колкото събираме, да се случи без повишаване на данъците, без щети на потребителите на публични услуги от страна на държавата и с минимум нови заеми. Това предизвикателство, който ви обяснява, че може да го направи за 1 или 2 години, това е лъжа”, категоричен е бившият вицепремиер Томислав Дончев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог