Решението на партията идва, след като депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” извадиха от дневния ред на парламента законодателната програма, предложена от БСП.

Свързани новини

27.07.2022 10:27

БСП връща утре мандата неизпълнен

Видян 1432 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП връща третия мандат на президента неизпълнен в четвъртък. Решението на партията идва, след като депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” извадиха от дневния ред на парламента законодателната програма, предложена от БСП. 


Със 117 гласа "за", 106 "против" и един въздържал се.



"Това, което се случи днес, показа на българското общество кой от коя страна на тази разделителна линия – на хората и партиите, които искат да се борят с корупцията, и на тези, които искат да защитават корупцията. Това заяви на брифинг в Народното събрание Георги Свиленски, след като депутатите, сред тях парламентарните групи на ДПС и ГЕРБ, гласуваха да отпадне от дневния ред на седмичната програма на Народното събрание проекторешение за приемане Законодателна програма за периода юли - декември 2022 година, внесен от ПГ на БСП.


"В тази ситуация и според решението на Националния съвет на БСП ние утре ще върнем мандата на президента Радев като неизпълнен", каза Свиленски.


На въпрос за кога ще бъдат насрочени парламентарни избори Свиленски препрати за отговор към президента и президентската институция.



Той посочи, че под указанията на Десислава Атанасова и Йордан Цонев, заедно парламентарните групи на ИТН и ДПС и „Възраждане” са саботирали и извадили от дневния ред предложената програма. И обясни: „Ясно стана, че „Възраждане” са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС”.


Депутатът от ДПС Йордан Цонев определи като "правен нихилизъм" идеята на Нинова.


"Да не говорим, че условия за съставяне на правителство не се приемат с решение на НС. Ако някой иска да осъществява ползотворно мандат, който му е връчен, трябва да намери начин да се състави управленска коалиция не с решение на пленарна зала."


Опонира му Кристиан Вигенин от БСП.


"Тук говорим за законодателна програма, която дава ориентир за необходимото законодателство, което следва да реши НС в следващите шест месеца.".


Десислава Атанасова от ГЕРБ коментира, че това е пиар ход:


"Нито ще има кабинет, нито тази законодателна програма ще се реализира. Поне НС да вземе решение, за да реши кризите, които вие предизвикахте със 7-месечното си управление."


Заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов коментира и искането на ГЕРБ да бъде оттеглен Закона за противодействие на корупцията заради липса на обществено обсъждане.


"Тази дискусия беше публична. Имаше достъп на журналисти до заседанието на комисията."


Дебатите по законодателната програма на парламента за седмицата продължават.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.07.2022 15:29

    Баджанак Свиленски пак се изказва неподготвен, но да се подмаже на дебелата Корнелия, нали е нейн орган.

  • 001 Anonimen 27.07.2022 11:36

    Напариха им кашлицата на чогуните

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на