„Получихме третия мандат. Отнасяме се изключително отговорно. Изведохме най-важните приоритети в четири точки – това са приобитети, които съществуват в програмите на всички партии. Търсихме решение“, каза тя.

Свързани новини

20.01.2023 16:25

БСП връща третия мандат неизпълнен (Видео)

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП връща третия мандат за съставяне на редовно правителство неизпълнен на президента Румен Радев в понеделник, заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на социалистите Корнелия Нинова.


"Изведохме най-важните приоритети за България и българския народ в тези кризи. В 4 точки. Това са приоритети, които съществуват в програмите и намеренията а всички партии. Търсихме това, което да ни обедини, а не това, което да ни разделя, търсехме решение за излизане от политическата криза. Подходихме различно.


Поканихме всички лидери на парламентарно представените партии. Обсъдихме проведените днес разговори и възможните стъпки оттук-нататък и решихме да върнем мандата на президента в понеделник”, каза лидерът на БСП. 


Нинова настоя, че днес с лидерите на ГЕРБ, ДПС и Български възход не са разговаряли за коалиционна формула и за правителство, а за да обсъдят как да бъдат решени важните за страната въпроси.


Тя допълни, че БСП остава отворени за разговори с всички.


Изявлението дойде часове след свиканата от Нинова лидерска среща. На нея присъстваха водачите на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, на ДПС Мустафа Карадайъ и Стефан Янев от Български възход. Останалите парламентарно представени партии не се явиха на разговорите.


Председателят на ГЕРБ дойде, за да обяви, че ще води разговори в партията да има възможност в бъдеще заедно с БСП да участват в общо правителство, наречено от Борисов програмно, експертно, тъй като Левицата се е променила.


Борисов потвърди, че мандат на БСП сега няма да получи подкрепа от ГЕРБ.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата