Свързани новини

09.12.2021 09:20

БСП възрази срещу коалиционното споразумение

Видян 4433 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 2.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една от партиите, преговарящи за съвместно управление, е възразила срещу коалиционното споразумение, което се очаква да бъде подписано днес, обяви пред бТВ заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева от Има такъв народ. Тя подчерта, че това не е тяхната формация. Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че те са загрижени за някои от детайлите на споразумението, свързани със социалната политика.

Лидерите на Продължаваме промяната, БСП, ИТН и Демократична България се събраха на спешна среща в парламента, за да се прецизират текстове.

"Споразумението няма да бъде подписано днес", стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков.
Кога документът ще бъде подписан? „Днес да го довършим – утре БСП да мине с техните съвети в одобрението на коалиционното споразумение. Нека днес да завършим разговорите – или в рамките на утрешния ден, или в събота и неделя, или до понеделник това да се направи“, отговори Кирил Петков.

Той допълни, че се надява в началото на следващата седмица „да имаме вече работещо правителство“, като не изключва още при получаването на мандата да е готов съставът на кабинета. Петков се въздържа от това да коментира имена на министри, но подчерта, че съставът на МС е „до голяма степен готов“.

„Искам да дам пълната свобода на всеки един от нашите партньори да определят отбора, който считат за най-добър за тези позиции“, каза лидерът на ПП в отговор на въпроса дали Корнелия Нинова ще бъде министър или вицепремиер.


   След срещата на лидерите стана ясно, че забележките от страна на БСП вече са изчистени и финалните текстове на коалиционното споразумение  са готови. "Надяваме се, че ще имаме напълно оторизиран документ до края на деня", обясни съпредседателят на Продължаваме Промяната Асен Василев.

„Това, което въведохме като коалиционна култура, е комуникацията да е непрекъсната. Не правим специални срещи за едно или за друго. Комуникацията между партньорите тече непрекъснато”, добави Кирил Петков.


 В петък от 13.00 часа НС на БСП се събира на заседание и след него споразумението ще бъде обявено официално.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 AnonimenДруг анонимен 09.12.2021 14:29

    по добре сега да се изчистят някои детайли,отколкото по-късно.браво на нинова за това.отличен лидер на една 100г.партия.имат много добри социални политики.

  • 001 Grizli 09.12.2021 12:57

    Г-жа Нинова, отново се опитва да клати създаването на правителство, трябва да се засрами се най-накрая, на всички е ясно, че го прави за да протака сроковете за планум . Г-жо Нинова, от ден на ден поведението Ви става все по-пакостно, разрушително и непродуктивно. Буквално съсипахте една 100 годишна партия и нямате срам, нито чувство за вина, тъкмо обратното, нагла сте с чувство за безнаказаност.Ако си позволите с болните Ви, незадоволени амбиции и безмерна алчност за власт да провалите правителството на България, няма само Бог да Ви съди! Превръщате се в едно чудовище, от което всички избиратели започват да се отвращават, знаете добре, че както се държите, ако има следващи избори, БСП ще отпадне от властта както всички тези, които останаха извън парламента, надявам се , че в тази партия, за която някои още ги е грижа, ще се намерят коректни хора с достоинство и вяра в бъдещето, които да Ви изритат с трясък. Безобразна сте!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено