Свързани новини

10.10.2017 11:05

БСП: Случилото се на КСНС е срамна демонстрация

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      "Това беше демонстрация. Срамна по две причини. Освен бойкот срещу институциите и срещу темата. Всеки, който не е е успял да се организира така, че да участва, носи своята отговорност": това коментира депутатът от "БСП за България" Крум Зарков в сутрешния блок на БНТ по повод проваление вчера Консултативен съвет за национален сигурност при президента поради липса на кворум.


„Датата на КСНС при президента е известна от месец. Винаги може да се намери решение за представителство на съвета. Имаше демонстрация от ГЕРБ и присъдружните им партии, която подкопава президентската институция и важната тема за борбата с корупцията. Чест прави на президента Радев, че назова нещата с истинските им имена", каза Крум Зарков по БНТ. Според него могат да се намерят качествени решения за борба с корупцията, стига да се намери желание за това.


„Ако се съгласим, че корупцията по високите етажи е престъпление, то ни трябва силен разследващ орган. Ние предлагаме да се създаде именно такъв”, посочи депутатът от левицата. Според него превенцията е важна, но е несериозно да се гонят министри с превенция.


„Важното е какво ще прави този орган и къде ще бъде ситуиран в институционалния пейзаж”, обясни Крум Зарков. По думите му този орган трябва да се специализира в разследване на определен тип трудни за доказване престъпления. „Той засяга хора, които разполагат с власт и често не се колебаят да злоупотребяват с нея”, добави депутатът.


"В нашия закон предвиждаме агентите да имат статут на агентите на ДАНС. Този орган трябва да се специализира в доказването на много трудно доказуеми престъпления, защото хората, които имат власт, имат и интерес да пазят тайна. Дела се провалят, защото СРС-тата са технически негодни и втори дубъл няма. Проблем има в качеството на разследване. Най-голяма превенция е, ако има осъдени", каза още Крум Зарков.


 „Говорейки за антикорупционно законодателство и шуробаджанащина, в обществото обаче се създава нагласа към подобни „феномени”, обясни Зарков и посочи, че след оповестяването и последвалите скандали около роднинските връзки в Хасково, в централата на БСП са заваляли сигнали, съобщения, обаждания за подобни случаи в цялата страна.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е