На нея присъстваха представители на ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и ПП

Свързани новини

17.10.2022 14:50

БСП събра Промяната, ГЕРБ и ДПС, а ДБ ги бойкотира

Видян 1371 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


БСП организира неформална среща в НС, на която се появиха представяители на Продължаваме промяната (ПП), ГЕРБ и ДПС. Основните теми бяха доходите, високите цени, както и бюджетът за следващата година.


Изненадващо от Демократична България (ДБ) бяха категорични, че няма да присъстват, тъй като “подобни разговори трябва да се случват след старта на НС”. Срещата премина също така и без представители на Български възход, както и на Възраждане.


„Не говорихме за мнозинства. Говорихме за това ако все пак не се стигне до съставяне на мнозинство, как да се направи бюджетът. Всички кризи искат мерки, а обезпечеността на мерките е с дефицити. Всички си казаха мнението, но нямаме общо решение”, каза след срещата Йордан Цонев от ДПС.


Калина Константинова от „Продължаваме Промяната” също коментира разговорите. Тя заяви, че не е имало разговор за съставяне на кабинет. Темите са били свързани единствено с бюджета на страната, мерки за подкрепа на бизнеса и домакинствата. „Ние изложихме всички 16 мерки, които имахме. Не сме влизали в конкретика за суми и рамки, по-скоро посочихме посоката, в която ще вървим”, обяви тя.


„Общото мнение на четирите парламентарни групи е, че предстоящата зима и следващата година ще бъдат много по-тежки, отколкото тази година”, каза на излизане от срещата бившия финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС. По думите му в толкова тежко финансово състояние страната ни не е била от 1997-а година насам. „Не постигнахме съгласие по всички мерки, които предложиха отделните парламентарни групи”, каза още Ананиев.


Снимка: БГНЕС


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец