Кирил Петков разчита на БСП за коалицията, на Столетницата ще играе с ДПС и ГЕРБ за връщане на хартиените бюлетини. Безсмислената опорка на червените е, че машинният вот свалял избирателната активност, а истината е, че тя се срина САМО в ромските махали

Свързани новини

20.06.2022 17:46

БСП с ДПС и ГЕРБ за хартиени бюлетини, 84% от ромския вот беше за 3-те партии

Видян 4509 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кирил Петков разчита на БСП за коалицията, но Столетницата ще играе с ДПС и ГЕРБ за връщане на хартиените бюлетини. Безсмислената опорка на червените е, че машинният вот свалял избирателната активност, а истината е, че тя се срина САМО в ромските махали. Където, от друга страна, според данните от изборите 84% са именно за трите партии, като пропорцията е удивителна – човек би казал дори нагласена – 42 на сто за ДПС и точно по 21% за БСП и ГЕРБ.


 


Крушката си има бизнес-опашка. Защото, без да има никаква нужда -  държавната печатница на БНБ може сама да извърти бюлетините, те се печатат от частната на червения депутат Петър Кънев.


 


Същият, който се е оплаквал на другари, че от Позитано 20 били забравили да му платят за услугите за агитматериалите на партията, които изработил за последните избори. А той иска пари само за хартия. Сумата била 6-цифрена. Корнелия Нинова му била казала: „Е, нали си депутат”. Нито един от двамата не пожела да отрече или да потвърди информацията, помолен за коментар от 19 минути, а какво е мълчанието?


 


Интересно е дали КПКОНПИ, която толкова ни рекламират от ПП и БСП, не намира за възможно едно такова изречение да означава, че нечие място в парламента евентуално би могло да е „пазарено” според красивото определение на депутат от Промяната, или пък не? Въпрос на проверка тип: „Сделка или не”.


 


Тук изобщо не отваряме въпроса, че у нас при 6,5 млн. официално преброено население и под 5,4 млн. избиратели, се печатат 7,5 млн. бюлетини – кому е нужна 50% горница, освен на изпълнителя на щедрата държавна поръчка.
Вижте как се правят милиони от бюлетини – общо около 1М на вот, затова пък избори след избори, с наш текст от последните през ноември м.г.:


 


„БНБ, след като реши, че сме приключили темата с бюлетините, а не своевременно, все пак благоволи да ни изпрати високомерен отговор за преотдаването на част от поръчката за 7,5 милиона бюлетини за поредни избори, която отдава на Петър Кънев.


 


Друга негова семейна фирма Демакс Ди Пи Ай АД ще вземе пари за нещо като нищо на света. Ето как е описано от БНБ: „за изработка и поддръжка на дигитална система за верифициране и електронно одобрение (чрез електронен подпис) на съдържащата се в бюлетините информация от всички РИК, респ. ЦИК, за партиите, коалициите и независимите кандидати, в съответствие с изискванията на Изборния кодекс и съгласно изискването на ЦИК , т. 2.3. от Решение № 687-ПВР/НС от 06 октомври 2021 г”. Цената на този плеоназъм остава тайна, въпреки задължението на централната банка да я обнародва.




Напомняме, че фирма на червения депутат получава 108,5 хил. лв. и за предпечат на бюлетини избори поред, при положение, че истинската цена на тази услуга е от 2 000 до 5 000 лв. Отделно е и печатът на изборни протоколи, които пак Къневите фирми правят.



В друга страна някой да бъде водач на листа и сам да си печата бюлетините, а също и протоколите за изборите, както става у нас с Кънев, просто не е възможно, а ако се разкрие, би разтресло политическата система. У нас не е така. И преди, и след Промяната.


 


Слава Богу, при стигащи до 600 000 „невалидни” бюлетини, печатани от Кънев преди това, на последните избори само 1% от секциите работиха с бюлетини. И грешките при хартията бяха немалко, за разлика от 0% брак при машинния вот.


 


Частната му печатница, най-вероятно отново без задължителния по закон търг, ще произвежда бюлетини, въпреки че държавната на БНБ е длъжна по закон и спокойно може да поеме цялата поръчка. При това, без да заобикаля закона, както всеки път прави БНБ. Както самият Кънев обяснява, това е заради документ от Министерството на финансите.



Има едно голямо НО. В документа на МинФин става въпрос не за възможности на печатници, а за качества на хартията. Всеки може да купи на свободния пазар каквато хартия си иска. И Кънев не я произвежда.


 


Така че „изискването” е специално създадено да обслужва схемата. Както и изключението от закона, което позволява, без ясни критерии, БНБ да не изпълнява цялото печатане на бюлетини и да не спестява пари на данъкоплатеца от преотдаване на частни фирми. Когато изпълнителят на такива поръчки сам е депутат, тоест гласува законите, работата става песен. А КПКОНПИ дори не проверява не е ли това подозрително, не е ли конфликт на интереси? Сигурно не е, но нали проверката е висша форма на доверие.


 


Другата произвеждаща бюлетини частна база е ЕА АД - бившата държавна печатница в Плевен, която е приватизирана при управлението на Ив. Костов като премиер и  на Румен Петков като червен кмет- днес партньор на БСП в управляващата коалиция. Неин собственик е Петьо Пенков. В града той е известен като шеф на масоните преди и масон-ветеран сега, „БСП по дух и минало”. Най-добрите му поръчки, по ирония на съдбата, са от държаните от ДПС горски стопанства и от Д.Танева като земеделски министър на ГЕРБ.


 


Какво стана с обещанията на транспортния министър на промяната Събев да спре незаконните екостикери, които Кънев печата – ще разказваме в следващ брой.


 


 


Наталия Каменова


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец