„БСП застава плътно зад Румен Радев и Илияна Йотова като кандидат-президентска двойка”, заяви пред журналисти лидерът на Левицата Корнелия Нинова, след като регистрира партията си в ЦИК за участие в парламентарните избори. Тя посочи, че в структурите по места са предложени и други имена, но в крайна сметка е взето решението БСП да няма свой претендент.


Припомняме, че в ръководството до последно нямаха единство по темата.  Първият политик у нас, който публично изрази подкрепата си за двойката Радев-Йотова се оказа Мая Манолова от ИБГНИ, а по-късно го направиха и други формации, в т.ч. и Продължаваме промяната (ПП).


Сега Нинова бе категорична, че и в следващия парламент правителство без БСП няма да е възможно. Тя не изключи възможността за сътрудничество с новата партия на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, въпреки че флагман на фейковете срещу тях е придворната й Мадам В. "Нека да видим какво ще правят ПП, искаме да видим политики и ако те съвпадат с нашите, сме отворени да разговаряме", обясни соцлидерът.