29.06.2016 13:52

БСП: Отказват ни дебат по закона за образованието

Видян 1225 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Стоян Мирчев поиска да бъде включена като точка в дневния ред на Народното събрание ЗИД на Закона за предучилищното и училищно образование. Като причина изтъкна това, че последните два месеца законът не е намерил своето място в дневния ред на ресорната комисия.


„Време имаше, желание - очевидно не. Бяхме лишени от възможността да изложим своите виждания и аргументи защо е нужно отлагане с една година на закон, който трябва да започва да действа от първи август тази година, а вече създаде толкова проблеми”, каза още той. Според Мирчев се отказва воденето на дебат по една от най-актуалните теми за обществото, каквато е образованието. Като втора причина за искането народният представител от левицата изтъкна непрекъснатите скандали и проблеми в сферата на образованието. „Напрежението, което се ражда от бързането при създаването на подзаконовите нормативни актове. Скандалите около отпадащите български автори. Хаосът от невъзможността за създаване на адекватни учебници за първи и пети клас. Децата ще започнат то един начин, но ще продължат по друг”, категоричен е депутатът. Той подчерта, че това са само първите симптоми на опасностите, за които БСП набеляза при приемането на новия закон.


„Все пак всички сме наясно, че държавата не можа да си позволи да плаща всеки месец ПР-акции в зала „Арена-Армеец” за над половин милион лева”, каза още Стоян Мирчев.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева