Който лъже, той краде, казва народът!
01/03

Свързани новини

06.03.2023 09:23

БСП окраде Обама

Видян 2252 пъти | Коментари 3
Гласували 5 рейтинг: 4.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Който лъже, той краде, казва народът!


Няма по-известен политически девиз за кампания от: Yes, we can на Барак Обама. „Този факт е световноизвестен”, както пишеше класичката, така че няма никакво оправдание за откритата кражба на БСП.


„Да! Можем” е слоганът за изборите на 2 април 2023 г. на червените, с


който те усилено заливат социалните мрежи през последните дни.


 
Напомняме, че неотдавна Върховният съд постанови, че Нинова няма защо да се обижда от прозвището „Госпожа Лъжа”, лепнато й от лидера на парламентарната група на ГЕРБ в последните няколко парламента Десислава Атанасова.


Причината е, че Корнелия наистина е излъгала по конкретни причини: сделките й за скандалната приватизация на Техноимпекс по времето на синьото правителство на Костов никога не са проверявани от прокуратурата и тя никога не й е издавала индулгенция за чистотата им.


Даже напротив, фирмата й е осъдена на 3 инстанции за неизпълнените си финансови и други ангажименти към държавата по същата тази приватизация за „жълти стотинки”, при това докато Нинова е зам.-министър на икономиката на уличения с конкретни многомилионни суми в офшорки по Акта Магнитски Р.Овч. в правителството на Тройната коалиция. В архива на 19min.bg можете да прочетете всички подробности по темата с дела и документи, които нееднократно сме публикували.


Но нека да се върнем на темата с присвояването:


Обърнахме се за коментар по темата за кражбата на девиза на Барак Обама от кампанията на БСП към заместник-председателя на Партията Кристиан Вигенин, който държи международната дейност и който без друго бере срама да се явява на сбирките на европейските социалисти, вместо Нинова, която страни от тях, понеже отдавна е забравила да плаща членския внос на червените за срам на 131-годишната им организация у нас.


Публикуваме дословно коментара на Вигенин:

„Е, чак пък кражба... оттогава насам поне 5-6 кампании в Европа са се правили с този слоган, а при нас е модифициран”.

Не, че има особена нужда да се репликира дали има каквато и да било модификация на Да! Можем, чийто напълно директен превод е: „Да, ние можем”, т.е. 100% същият е девизът на БСП за изборите на 2 април, какъвто е бил на кампанията на Обама.


И няма никаква модификация. Като юрист Нинова трябва да знае, че кражбата на интелектуална собственост, като всяка друга, се преследва от закона. И е тежко политическо признание. Лека модификация: Да! Можем ➡ Да! Крадем!



Досега е известен само един добър, при това наистина модифициран слоган, базиран на девиза от кампанията на Обама, която се изучава в учебниците по пиар и реклама, не само политически, но и чисто маркетингови, като феномен.


Става дума за вариацията на популярното изречение, която направи куриерската фирма TNT като партньор на фестивала в Кан. На френски език названието на града на Ривиерата, което е в превод означава „тръстиките”, се изписва като Cannes, но се чете като английското can от знаменитата фраза на Обама.
По този път, свързвайки двете класики, маркетинговите спецове на TNT създават гениалната си рекламна фраза – истинска, не фалшива като на БСП модификация, единствено и само разпространявана в рамките на фестивала. Тя гласи:
Yes, we Cannes!


Радостина Тонева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Боб 07.03.2023 21:45

    А Обамба го открадна от много популярния британски детски сериал "Боб Строителят", "Bob the Builder - Yes We Can"

  • 002 помним, помним 06.03.2023 22:55

    а, бараката е уникат, не може така , само той в сащ и май джонсън във великобритания, да незабравим и мутафчиев от вма си правеха многолюдни тържества и сбирки по време на локдауните, а Нинова по това време ходеше по болниците като санитар доброволец в ковид отделение.

  • 001 ИвайлоК 06.03.2023 14:39

    Вярно написано, но поради малкия % грамотни, вече е без значение кой ще прочете материала.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог