Свързани новини

23.10.2017 14:57

БСП: Необлагаема минимална заплата, корпоративният данък остава 10%

Видян 1884 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Това не е алтернатива на числа, а на платформи", заяви пред медии лидерът на БСП Корнелия Нинова, която представи бюджета на социалистите.


Не се променя корпоративният данък - той остава 10%, но да се увеличи данък дивидент и той от 5% да стане 10%, предлагат от БСП.


„Ние искаме болниците да не са търговски дружества, а да са регистрирани по закона за лечебните заведения”, посочи Нинова и допълни:


Предлагаме необлагаем минимум и програсивен данък за физическите лица, от което 2 850 000 работещи българи ще плащат по-малко данък, отколкото досега”.


В бюджета на БСП се предвижда да се създадат два фонда - един за Северозападна България, друг - фонд индустрия с капитал 100 млн. лв. за нови предприятия в региони с изостанало икономическо развитие.


С промените БСП смятат, че повече от 1,3 млрд. лв. ще останат при хората, което ще увеличи потреблението и оттам икономическия ръст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.