Свързани новини

14.12.2019 18:12

БСП избира пряко лидер на 26 април догодина

Видян 2734 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Първият пряк избор за председател на БСП ще се проведе на 26 април идната година. Всеки член на партията ще има право да гласува, реши Националният съвет на БСП. Според досегашните правила лидерът беше избиран от Конгреса на партията. Прекият вот ще бъде организиран от комисия с председател Емил Войнов.


Изборът на председател на БСП ще се проведе 120 дни преди конгреса на партията - на 26 април 2020, а ако има балотаж  - на 3 май. Такова решение прие Пленумът на партията на свое заседание. Националният съвет гласува правила за вътрешнопартиен избор на председател на партията.


„За“ правилата гласуваха 87 членове на Пленума, без „против“ и с 2-ма „въздържали се“. Социалистите избраха и Централна комисия по вътрешния избор, чийто председател ще е Емил Войнов, в момента член на ЦИК.


Правилата на вътрешно-партийния избор ще са като на национални избори. Изборите се произвеждат едновременно във всички СИК в един ден за цялата страна. Изборният ден започва в 7.00 часа сутринта и приключва в 19.00 часа. Правилата за вътрешнопартиен избор предвиждат и да се проведе предизборна кампания на кандидатите.


По Устав мандатът на председателя на партията е 4 години и към 2020 г. изтича този на Корнелия Нинова. Тя бе избрана да оглави БСП на 8 май 2016 г. по време на първото заседание 49-тия конгрес на партията.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв