08.06.2015 10:16

БСП иска изслушване на министри за Анево

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След взрива в Анево, при който загина един, а четирима пострадаха тежко, отново се заговори за законодателни промени, отнасящи се до утилизацията на касетъчни авиобомби и гръцки мини.


Според Тодор Воденов - председател на Синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа", само промяната на закона няма да реши проблема с взривовете. По думите му е необходима и превенцията на държавата и контрол от страна на компетентните институции, защото остава съмнение на некоректна дейност.


Грешките са в липсата на контрол и Инспекцията на труда, от една страна. От друга страна, е необходимо да има висококвалифицирани специалисти, които да са добре обучени, хора с опит. На трето място, трябва собствениците на фирмата и ръководителите на мероприятието по изпитание да бъдат висококвалифицирани, да спазват определени стандарти, които са задължителни при извършване на тези дейности. Явно тези стандарти са били нарушени и Инспекцията на труда не си е свършила работата, коментира Воденов, цитиран от БНР. 

Той е на мнение, че контролът върху тази дейност трябва да е съсредоточен в Министерския съвет.


Трябва да бъде в едно ведомство, защото може да има тясноведомствени интереси. Когато става дума за оръжеен бизнес, апетитите са доста сериозни, заяви Воденов. 


Синдикалистът заяви, че никой не знае докъде е стигнала обещаната преди време инвентаризация на наличните в България боеприпаси и къде и как се съхраняват.


Депутатът от БСП и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Иван Иванов смята, че поредицата от взривове може да е свързана с недостатъчната подготовка за работа с подобен тип боеприпаси и оръжие.


Буди доста сериозно съмнение защо периодично, през няколко години, сме свидетели на сериозни инциденти. Има сериозни въпросителни по отношение на министъра на икономиката и на вътрешния министър. Единият е собственик на тези заводи, където стават инциденти и полигоните, а другият, защото е отговорен за контрола по отношение боравенето с подобни боеприпаси. Някъде там е заровено кучето, коментира Иванов. 


Иванов заяви, че БСП ще поиска изслушване на тримата ресорни министри - на икономиката, на вътрешните работи и на отбраната, в комисиите на Народното събрание.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Само защото днес ще изглеждате спокойно

Само защото днес ще изглеждате спокойно, не означава,