Свързани новини

15.06.2018 11:42

БСП: ГЕРБ неглижира в НС отстраняването на Плочев

Видян 1897 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Всичко случващо се днес в парламента бе, за да се неглижира отстраняването на проф. Камен Плочев от НЗОК. Това каза заместник-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев по време на брифинг в Народното събрание, предаде Фокус. Според него управляващите бягат от големите проблеми в здравеопазването. „Кой носи отговорност за отстраняването на Плочев?“, каза Бойчев.


„Имаме претенции към председателя на парламента, Караянчева се опита да не приложи ясно разписаната процедура за поименна проверка на кворум“, каза Бойчев и изрази съжаление, че са нарушени правата на парламентарната демокрация. „Отговорността за кворума в пленарна зала е на управляващото мнозинство, но няма да използвам този аргумент“, каза Бойчев.


 „На какво обаче бяхме свидетели днес? Видите ли БСП излязло,  е политическата сила, която саботира решенията. Кога ГЕРБ се разбра и се усети, че е загрижена за хората и защо законопроектите, за които се плачеше преди малко не бяха предложени при приемането на програмата за работа на Народното събрание, която се гласува в сряда сутрин“, зави Бойчев. Той поясни, че БСП са възразили остро срещу обичайната практика да се нарушава правилника. „Тази сутрин бяха предложени три извънредни точки в дневния ред. Кога народните представители да се запознаят с тях и да бъдат пълноценни в дебата“, допълни заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ и попита как да се тълкуват ходовете на ГЕРБ. Според него парламентът трябва да даде ясен пример, че спазва правилата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са