Решението на правната комисия да се броят ръчно разписките от машините застрашава целия изборен процес

Свързани новини

21.11.2022 12:00

БСП е пета заради своята непоследователност: Зарков

Видян 1699 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Ръководството на БСП обърна на 180 градуса собствената си позиция за машинното гласуване“, заяви пред Nova служебният министър на правосъдието Крум Зарков. „За нещо, което при това аз и моите колеги сме защитавали през много нощи като онази, в която правната комисия приемаше промени в Изборния кодекс (ИК)“, напомни той.


„Непоследователността ни и фактът, че се явяваме преносител на тези скандални идеи – върху тях ГЕРБ и ДПС се упражняват, се плаща. Отразява се на изборния резултат. Това допринесе и за петото ни място на последните избори“, констатира Зарков.


„Едни изборни правила трябва да бъдат прилагани известно време, а не да бъдат сменяни преди всеки избор. Дебатът за хартията и машината се води дълго време и точно, когато счетохме, че е решен и проведохме едни избори, които не предизвикаха никакъв проблем – да се постави това като първа точка в дневния ред, ми се струва абсурд. Решението на правната комисия да се броят ръчно разписките от машините застрашава целия изборен процес.


Това ще доведе до проблеми както с провеждането и организацията на избора, така и с отчитането на резултата. Партиите, които извадиха на дневен ред една тема, която не е обективна на фона на проблемите на българското общество, според мен допуснаха сериозна грешка“, заключи юристът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.11.2022 13:42

    Зарков е объркал партията, повече му приляга партията на харвардските измамници. Зарков и дребния, но с огромно самочувствие Божанков са типични евроатлантически джендърчета

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни