"Продължаваме промяната" и "Демократична България" ясно заявиха своята позиция срещу връщането на хартиените бюлетини като част от изборния процес, паралелно с машинния вот

Свързани новини

17.11.2022 10:21

БСП да оттегли промените: ПП и ДБ

Видян 1244 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“БСП да оттегли законопроекта за промени в Изборния кодекс (ИК), с който се връща хартиеното гласуване”, настояха в обща декларация от парламентарните групи на Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ). Депутатите от двете формации напуснаха пленарна зала в знак на протест след заседанието на правна комисия, на което бяха приети меко казано спорни промени в изборните правила.


"Няма да влизаме в коалиционни преговори с БСП, независимо с кой мандат, ако решат да подкрепят промените в ИК”, заяви лидерът на Промяната Кирил Петков, който закъсня и не разбра, че собствената му ПГ бойкотира НС. „Влязох да си взема картата”, обясни бившият премиер, след като се озова сам в пленарната зала.


Съпредседателят на ДБ Христо Иванов напомни, че вносителите могат да оттеглят законопроект, приет на второ четене в комисия. "Да започнем диалог за ИК начисто", призова той.


Иванов отчете поканата за диалог от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Готови сме да участваме в разговор, но публично, с участие на всички и с обсъждане на всички алтернативи", каза той.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Лили 19.11.2022 23:02

    И ПП и ДБ може изобщо да не се връщат в парламента!

  • 002 Anonimen 18.11.2022 10:48

    Доста от депутатите разчитат на манипулациите от машините на Мадуро и това трябва да се прекрати. Няма как след всички золуми, далавери, престъпни действия, корупционни схеми, самонадеяни вредни актове/Газпром/ харвардските мошеници и крадци да направят този процент, ако не е манипулация на машините. Същото е с влизането на Янев, който нямаше никакви шансове малко преди края на гласуването и влезе в НС по втория и незаконен начин

  • 001 Тодор 17.11.2022 12:30

    Горчиво! ПП и ДБ ясно показаха, че зад тях стои един олигарх - Иво Прокопиев!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог