Свързани новини

30.09.2020 17:49

Брюксел посече Борисов с доклад

Видян 5966 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Българското правителство трябва да се отнесе много сериозно, когато хората изразяват такова недоверие, когато те не вярват, че държавата може да осигури справедливост”, заяви вицепрезидентът на ЕК Вера Юрова при представянето първия си доклад за страната ни по новия общоевропейски механизъм. На практика тя разби премиера Бойко Борисов и даде подкрепата си за протестите у нас.

 “Механизмът за наблюдение продължава. Работата по него не е приключена. Посланието от улиците е много ясно: доверието в съдебната система е много ниско”, категорична бе  Юрова.

Според доклада на ЕК българите протестират заради липсата на наказания за политическата корупция, съдебната система продължава да не е реформирана, а са видими и връзките между политици и собствеността на медии. Властта и безотчетността на главния ни прокурор и спорното функциониране на ВСС също станаха обект на критика.


Еврочиновниците отбелязаха още, че въпреки наличието на правна рамка за конфликта на интереси, все още има опасения по отношение на лобирането, което на практика е нерегулирано.
Въпреки заявките на управляващите в България  за реформи, които да гарантират баланса на силите в съдебната система, ЕК обръща внимание, че и предложените до момента промени не гарантират истински независимо разследване на главния прокурор.
 Причината – процедурата по избирането на специален обвинител, който да се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни