Свързани новини

04.12.2020 11:09

Божков си връща хазартните лицензи

Видян 8952 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Хазартният бизнес на Васил Божков може да възкръсне от пепелта, след като неговите фирми печелят поредица от дела срещу закритата вече Държавна комисия по хазарта и започнаха да си връщат отнетите лицензи. Това показва проучване на Mediapool върху делата, заведени от властите срещу хазартния му бизнес.

Държавата, с чиято благословия Божков изгради мощна бизнес империя в продължение на три десетилетия, точно преди година внезапно реши, че той е един от най-големите престъпници. Срещу него бе мобилизирана цялата държавна машина, която на първо време му отне с един замах хазартния бизнес и методично продължава с античната му колекция и свързани с него фирми.

По сигнал на конкурентите на Божков - братя Найденови, финансовото министерство обяви, че хазартните фирми на бизнесмена в продължение на 5 години са внасяли занижен размер на дължимите такси и данъци. В резултат срещу фирмите на Божков бяха предявени като дължими със задна дата данъци, такси и лихви в размер на близо 700 млн. лв.

Отделно, прокуратурата повдигна 18 обвинения срещу бизнесмена за най-различни провинения, а Народното събрание закри бизнеса му с лотариите, като въведе държавен монопол върху тях. Като косвени щети паднаха и незабранените хазартни игри на Божков – сайтът за залагания 7777.bg и букмейкърът "Еврофутбол".

Популярният до преди година сайт на "четирите седмици" сам реши да прекрати дейността си заради наложените запори от НАП, а "Еврофутбол" бе изкаран от "играта" чрез процедура по отнемане на лиценза с мотив - неплатените такси и данъци.

Но Божков може и да се върне в играта

През изтеклите месеци обаче държавата не е успяла да докаже в съда първото си обвинение срещу Божков – за неплатените задължения към фиска. Нещо повече – издържаните от данъкоплатците държавни органи търпят загуба след загуба в съдебната зала.

През последните няколко месеца Административният съд – София град е отменил редица решения на Държавна комисия по хазарта (междувременно закрита), с които са отнети лицензите за хазартните игри, организирани от компаниите на Божков. Още през март Комисията по хазарта реши временно да отнеме временно разрешения за хазартна дейност на фирмите на Божков с твърдението, че дължат стотици милиони на фиска. В същото време Националната агенция за приходите издаде уверения на фирмите, че не дължат нищо.

Ситуацията изглежда абсурдна, защото преди началото на съдебната сага с лицензите, компаниите на Божков декларират пред Комисията по хазарта, че доброволно се отказват от разрешителните си. През февруари те са в поставени в невъзможност да работят заради запорираните от НАП сметки и решават доброволно да прекратят разрешителните си. В сайта за онлайн залагания на "Националната лотарията" (7777.bg) e поместено съобщение, че залаганията се преустановяват заради запорите. Скоро обаче "седмиците" могат да се върнат в играта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.12.2020 11:56

    Корумпираните некадърници на Боко да плащат всички масрафи и щети, стига плащал народа за безумията на управляващите. Къде са Горанов и неговите подчинени от хазартната комисия...

  • 001 Anonimen 04.12.2020 17:49

    тез бизнесмини са много умни! използвот зо съветници най ,прависти,финансисити и т. н.!всичко е изпичено и държавата неможе да ги фане за нищо! идин тиква и каскет мноо ша го духат и ша ядем джито!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни