Свързани новини

01.06.2020 18:06

Божков обяви в комикс кой му е вземал 20% такса спокойствие

Видян 3628 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Укриващият се в Дубай предприемач  Васил Божков публикува  на страницата си във Фейсбук обещаната от него т. нар. Приказка за Али Баба. Чрез поредица от шаржове, в които не използва действителни имена, той нагледно показва как е действала схемата за облагане на хазартния му бизнес. Той изрично подчертава, че всички прилики и събития са "доказуеми" .
В приказката, където самият Божков е представен в ролята на Али Баба, а разбойници са управляващите, които нарича "shaika". Главният герой  открил Национална лотария, първоначално облагана с 10%. В сюжета се твърди, че той е давал дял от печалбата си на въпросната „shaika”, за да получи данъчно изключение за бизнеса си. Той припомня историята около текста в Закона за хазарта, на който той се позовава, за да плаща въпросната държавна такса от 20% върху комисионните вместо 15% върху стойността на направените залози.
Договорката за тази такса-спокойствие била направена лично между Божков, премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и с прякото съдействие на шефа на комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова, с която са обсъждани промените в Закона за хазарта и облагането на хазартните игри, сочи Божков в анимацията. Според твърденията на бизнесмена след приемането на промените в закона премиерът Борисов го изпратил при финансовия министър Горанов, който му обяснил, че трябва да плаща 20% от печалбата си на управляващите. Властта не коментира комикса.
 Прокуратурата вече обяви, че ще провери истинността на информацията. Ако разказаното в комикса за поисканото "помагане" срещу удобен закон и договорки по него наистина може да бъде потвърдено с доказателства, то въпросните ключовите фигури във властта би трябвало да бъдат разследвани - премиерът, финансовият министър и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Клуб за опазване на голите охлюви,песичащи готовата магистрала Мизия ,без сигнални желетки 02.06.2020 01:04

    Добре че олигарсите се скараха публично,та да им видим поне 1/10,000 от далаверите.Иначе всичко тънеше, за някои детайли все още си тъне в една завоалирана мистерия. Оваций за смелия комиксоваяел,за това че е Първия смелчага,дето се опъна на статутквото Кaто баба ми казваше,при силна изненада WOW !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на