Свързани новини

15.07.2020 20:00

Борисов уволни Горанов, Маринов и Караниколов

Видян 4357 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов.


Решението бе обявено след среща с областните координатори на партията и ден след посещението на американският посланик в МС . Тримата министри ще входират съответните документи за това още утре, съобщиха официално от Министерския съвет.  Малко преди това финансовият министър заяви, че няма да подава оставка заради пликове с пари, които не е виждал.


 Както писа 19 минути за оставка на Горанов има голям брой причини: безпрецедентното изтичане на данните на 5,1 млн. българи от НАП, след разкритията, че 800 ревизии не откриват проблеми във фирмите на Васил Божков, както и над 2000 проверки на подчинената на министъра Комисия по хазарта, след лично подписаната заповед, която позволява неплащането на такси в размера, който хазната очаква, което я ощетява със 700 млн.лв., след 3-ото отлагане на влизането в чакалнята на Еврозоната.


Освен оставките на Маринов и Караниколов, да освободят постовете си трябва още 11 министри.


Оставка на Маринов бе поискана и от Атанас Атанасов и съпредседателя на Демократична България Христо Иванов след насилието на протестиращи по време на протестите и сблъсъците на плаж Росенец.


По време на заседанието координаторите на партията поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.


От ГЕРБ заявяват, че партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност. По време на срещата беше дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици. Беше оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.07.2020 11:21

    Страхливецът не посмя да изпълни обещаното лично от него, защото и той е брънка от многомилиардните кражби и раздаване на десетки милиони народна пара на когото си поиска. Управлява ни един безумец и лъжец, което изобщо го изключва от демокрацията

  • 001 Тихомир Томов 15.07.2020 22:28

    Ха ха ! Просто ще отидат на други мастити длъжности . С натрупаното могат да изкарат 3 живота без да се изпотят !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а