Свързани новини

27.02.2020 13:18

Борисов спасява мегадлъжник на НАП с народни пари, незаконно е в ЕС

Видян 8280 пъти | Коментари 8
Гласували 4 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По решение на министър-председателя Бойко Борисов и правителството, държавата, т.е.данъкоплатците, т.е. всички ние, ще поемем разпространението на вестници, както и ЗАГУБИТЕ от него. В ЕС това е незаконна и забранена практика. Нарича се държавна помощ. И се глобява със стотици милиони лева. Стъпката се налага поради фалита на веригата Лафка, която досега е държала 90% от сектора. Държавата ще изземе и този частен бизнес. И ще стане не просто участник, а монополист на пазара, което също не е законно.При това ще подари проценти от отстъпката на частните издатели спрямо по-високите досега, вземани от дилъра, от което ще губи. С ясното съзнание, че разпространението явно и досега не е било изгодно за частния оператор. Правителството с гордост рапортува, че ще дотира частния издателски бизнес. При дясно управление. Поискахме информация от НАП колко точно милиона дължи в момента издателят на 24 часа, тъй като според потвърждение, което имахме преди 3 години от тогавашната шефка на НАП – София, ставаше въпрос за 13 млн. лв., обезпезпечени с търговска марка, оценена незнайно от кого. Сега не получихме отговор. Вместо да блокира сметки и да направи опит да прибере поне малка част от дължимото, държавата ще налива още пари на един от най-некоректните длъжници в страната.


Разбира се, това решение се обяснява с тежката комуникационна криза, в която изпадна правителството в последно време поради поредицата от неадекватни решения, с които взривяват обществото почти всеки ден. На практика властта си купува платените вестници с парите на данъкоплатците, коментират читателите. Свобода на словото ли?


Министърът на транспорта Росен Желязков, който поема ресора, коментира пред 19: “Ще има пробен срок от 2 месеца, през който ще направим баланса приходи-разходи, след което ще преценим. Важно е да няма прекъсване тази неделя“. Напомняме, че в неделя излиза в. 24 часа. Труд е до събота.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimenпепи 29.02.2020 15:38

    пазаруват си с нашите окървавени пари....

  • 007 Anonimen 29.02.2020 15:33

    цялата финансова мощ е НЕГОВА-разполага се като че ли плаща ТОЙ от джоба си избирателно,убивайки пенсионери и болни.....не подобряват нищо

  • 006 Милен Ганев 28.02.2020 16:13

    СМЯХ В НЕГОВИЯ МС: Из стенограмата от извънредното заседание на Министерския съвет заради опасността от коронавирус: Бойко Борисов: Какво става сега, барем един болен открихте ли? Кирил Ананиев: Нито един, г-н премиер… Борисов: Номера ли ми правите? А? Като оня от АПИ?! За Волуяк винетка…Само ния немаме болен. Цела Европа вече мисли, че криеме. Че професора фалшифицира изследвания… Проф.Кантарджиев: Обидно е… Томислав Дончев: Направихме всичко възможно, г-н премиер. Няма болни… Борисов: Начи не ме интересува. Сега е…колко…Девет и двайсе. До пет и двайсе да има един болен! Шото много лесно мога да ви оправа… Дончев: Имам една идея, но още избистрям детайлите. Борисов: Айде казвай, не ме изнервяй…Избистрял…Да не си у Бистрица… Дончев: Можем да заразим някой и да го представим публично. Може и с глашатая, който предложихте за винетките. Да пътува с медицински екип и да го показваме. Задължително трябва да го види дипломатическият корпус и чужди медии да го отразят… Борисов: Е, кой да заразиме…Иначе има хлеб в предложението… Красимир Каракачанов: Може някой военен на кадрова служба. От една страна само играят карти, а от друга саможертвата е техен дълг, щом родината е в…нали…Трябва да се мисли национално отговорно… Младен Маринов: Дали да не е клошар? Борисов: Младене, млъкни. Мисля… Николай Нанков: А откъде ще вземем вируса? Екатерина Захариева: Мога да разговарям с китайския посланик, да го помоля да ни пратят една ампула от Ухан с дипломатическа поща… Борисов: Евала, Кате, върти на жълтия….Бай Киро, задрема ли? Ананиев: Съвсем не, г-н премиер. Борисов: Бай Киро, слушай ме убаво сега и нема да се плашиш. Ти си убав, разбран човек. Знаеш, че вирусът ходи по старци най-много. Ти си тука доайен, къде казват некои. Дет се вика – поживел си си. Жена, деца, внуци, ял си, пил си. Викам тебе да те заразиме. Ананиев: Ама, аз… Борисов: Мое да го изкараш на крак бе. Здравен министър си. Къде се чуло и видело здравен министър да е умрел от коронавирус. Само ако имаше при Станишев и Орешарски… Ананиев: Но все пак… Борисов: Ако стане нещо – двайсе заплати и орден „Кирил и Методий“…коя, коя…втора степен. Разбрахме ли се? Ананиев: Ми…добре Борисов: Айде, бегайте, че огладнех.

  • 005 Anonimen 28.02.2020 09:17

    Вече свикнахме - държавата забрави 50-те милиона на гелосания свой любимец за Български морски флот. Почвам да се чудя, дали да не се пробвам и аз поне с 50 хиляди (заем от някоя банка),пък после да ми ги опростят, с 50 милиона няма да мога да се уредя...

  • 004 Тихомир Томов 28.02.2020 08:43

    При толкова много администрация , комисии , агенции , експерти и прочие не се ползва опита на развитите икономики , а се вършат открити простотии !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв