01/02

Свързани новини

03.01.2020 11:45

Борисов: Ще изпратя снимки на Путин, за да види, че се работи по Балкански поток

Видян 2226 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителство на Балкански поток в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци, който е с дължина 45,2 км и е разположен на територията на област Плевен.



Борисов прелетя с хеликоптер над строежа на Балкански поток в участъка, става ясно от видео, публикувано от премиера в личния му фейсбук профил. 


"Тук се работи и на Нова година. Няма събота, няма неделя", каза премиерът. "Ще изпратя снимките на Владимир Путин, за да види руският президент, че се работи в България", допълни още Борисов, предаде 24 часа.

 

Припомняме, че в началото на декември Путин заяви, че България умишлено бави изграждането на газопровода Турски поток на своя територия. Тогава той предупреди, че Русия може да намери начини да заобиколи България "през южна Европа", ако е необходимо.



"Балкански поток се строи с пълна мощност, краят на трасето не се вижда в едната и в другата посока. Да видят хората какви огромни съоръжения се правят. По над 5 км на ден се работи", заяви още Борисов, съобщиха от правителствена информационна служба.

Трасето на газопровода преминава през територията на 11 области, а в момента се работи по участък с дължина 45,2 км, разположен на територията на област Плевен. Към момента са доставени тръби за 215,20 км.


Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че се работи впечатляващо бързо и че строителните дейности се изпълняват в график по всички български и европейски процедури. „България спазва всички процедури като член на ЕС - обжалвания, търгове, всичко мина. От първия ден досега по над 5 км на ден се работи. Неслучайно го наричаме и така сме го презентирали в Брюксел - газов хъб Балкан – защото той ще обслужва Балканите“, акцентира още Бойко Борисов.

 

„45 минути летим над изграден газопровод. Вече на много места тръбите са под земята, заваряват се по американска технология“, отбеляза министър-председателят Борисов. По думите му по проекта са доставени 18 хиляди тръби общо, а допълнително 3700 са на бургаското пристанище. Премиерът Борисов подчерта, че сроковете за изпълнението за изграждането на „Балкански поток“ ще бъдат спазени и цялото трасе ще бъде готово в края на май.


„Ние имаме геостратегически интерес да си останем в газопреносната мрежа. България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите. Това означава, че тук ще идва газ от много страни, а България ще получава транзитни такси“, отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че заедно с изграждането на интерконектора с Гърция страната ни ще постигне реална газова диверсификация.





Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева