Свързани новини

20.04.2009 13:19

Борисов: "Най-важен приоритет е метрото!"

Видян 1897 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На 10 млн. лева е дала общината за отчуждаване на имоти тази година, но това е пътят за разширяване на булевардите!", каза столичният кмет Бойко Борисов при откриването на ремонтираната отсечка между булевардите "Стамболийски“ и "Тодор Александров“, предаде БГНЕС.


"Над 90 места в София се асфалтират", допълни кметът. Той определи като най-важен приоритет за столицата метрото. "Работата по метрото е в график и в момента се работи по отсечката от Младост до Люлин 5. Европейската инвестиционна банка е одобрила всички проекти за изграждане на естакади в столицата. За подписване на меморандума комисията ще дойде на 6 май", подчерта  Борисов и обеща 9-те първи копки да се състоят веднага след подписването на документа. „Видяха, че ние ще се справим, видяха, че фирмите като си подписаха договори и си назначиха хора на работа, изкараха ги на улиците и се опитват сега да омаловажат нашата работа, за да излезе, че едва ли не те са помогнали да стане по-чисто“. Така Борисов коментира създаването на Националния кризисен щаб по въпросите с боклука. Той за пореден път оцени акцията като черен пиар. Запитан за случая с отвлечения Киро Киров и като цяло за зачестилия феномен с отвличанията, бившият главен секретар на МВР коментира, че у нас законът е с обърната тежест, което прави много трудно разследването на този тип престъпления. Той посочи примери от своята кариера, като например разследването на отвлечения Стефко Колев навремето, чиито часовник бил открит на ръката на единия от похитителите му, но съдът не признал това за доказателство. Във вторник в централата на ГЕРБ ще ви дадем законодателни инициативи, които ГЕРБ ще направи, когато дойде на власт, допълни Борисов. Сред тях са промяна на законодателството, предвиждаща максимална присъда доживотен затвор веднага за случаите на отвличане и пълни права на службите, работещи по тях и незабавно разрешение за употреба на Специални разузнавателни средства от органите. „Част от тези, които ние задържахме, разбрах, че вече са излежали присъдите си. Аз съм убеден, че те за две, три години в затвора не са се променили“, мотивира предложението си Борисов. "Убеден съм, че могат да бъдат хванати и че работят добре службите, въпреки всички приказки по техен адрес“, допълни кметът. Според него, "ако не бъде изсечена из корен практиката с отвличанията ще продължи и много сърцати момчета ще се подлъжат“, защото няма друг бизнес, от който да се изкарат такива пари в условията на финансова криза. По думите на Борисов, похитителите обикновено считат, че просто вземат част от заграбеното от богатите, което е опасно мислене. Разпети петък да не е работен ден, е второто законодателно предложение, което ГЕРБ ще представи утре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и