Изненадващо второто място принадлежи на бившия служебен премиер Стефан Янев, който събира 28% доверие срещу 72% недоверие

Свързани новини

17.05.2022 16:52

Борисов, Костадинов и Янев с по-голям рейтинг от Петков

Видян 2463 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Едва 17% у нас изпитват доверие към премиера Кирил Петков, а цели 68% не му вярват, сочи  последното проучване на Маркет линкс. На този фон лидерът на Възраждане Костадин Костадинов вече се ползва с по-голямо доверите на 19% от българите срещу 58%, които не го харесват.


 


С най-висок рейтинг от 48%, остава президентът Румен Радев, при 33% недоверие. Той е единствената политическа фигура в страната, при която позитивната оценка надхвърля отрицателната.



Изненадващо второто място принадлежи на бившия служебен премиер Стефан Янев, който събира 28% доверие срещу 72% недоверие. Напомняме, че наскоро той направи заявка за самостоятелна политическа кариера като учреди партията Български възход. Трети е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер се ползва с 22% доверие срещу 65% недоверие.



В същото време и останалите лидери на четворната коалиция също имат нисък рейтинг. Слави Трифонов, който оглавява Има такъв народ (ИТН), е със 17% доверие и 63% недоверие. След него се нарежда вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова (16% срещу 70%). Съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов е поддържан от едва 11%, а 67% му нямат доверие.



Най-слабо харесваният партиен водач в НС е лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ, който е с рейтинг от 10%, а цели 81% не го харесват.



Ако изборите бяха днес, то 22,9% биха гласували за ГЕРБ, което нарежда партията а Бойко Борисов на първо място. На втора позиция е Продължаваме промяната с 16,9%. След тях се нарежда БСП с 11%, следвана от ДПС с 9,3% и Възраждане с 8,6%. На предпоследното място е ДБ със 7,4%, а на последно е ИТН с 5,8%. 6,4% от анкетираните са дали отговор, че ще гласуват за друга партия. 11,7% не са решили, а 16% няма да гласуват.


 


Интересното е, че според изследването на Маркет Линк  БСП се изкачва до трето място, но според друго актуално проучване на Тренд картината е друга. Тази агенция нарежда партиите по следния начин: ГЕРБ - 23,8% , ПП - 17,5%,  ДПС -10,9%, четвъртото място се заема от Възраждане с 10.1%, а Левицата вече е пета с 9,5%. Освен това Тренд нарежда новата партия на експремиера Янев на шеста позиция с подкрепа от 7,6%, а ДБ остава с доверие от 6,8%, следвана от ИТН с 5,8%.


 


Според Маркет Линкс от януари до април т.г. доверието към  НС е спаднало с 14% и в момента възлиза едва на 8%. Същата тенденция се наблюдава и по отношение на правителството - при него спадът е с 19%, което го оставя с рейтинг от 15%.


 


Данните на Тренд пък показват, че през май 19% оценяват положително работата на парламента, докато 71% я оценяват отрицателно. Оттам отчитат също, че неодобрението за кабинета Петков скочи до 70%, а положителната оценка спадна до 22%.


 


Проучването Маркет линкс показва още, че 80% от анкетираните са неудовлетворени от развитието на страната, докато само 15% са удовлетворени.


 


Егор Глазунов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат