Свързани новини

29.09.2020 16:39

Борисов иска още 8 F-16, плащаме ги ние

Видян 6238 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министерство на отбраната тихомълком вече е изпратило писмо-заявка за придобиване на oще 8 самолети F-16 Block 70 , става ясно от правителствено съобщение за срещата на премиера Бойко Борисов с представители на американската компания Локхийд Мартин, от която България вече закупи бойни машини. В разговора участва също посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа. Всичко прилича на подкуп с нашите пари за политическо оцеляване, а обяснява и 5-те мрд. лв. нов заем , от които половината явно са за индулгенцията.
„Правителството планира развитието на стратегическото партньорство с Локхийд Мартин в дългосрочен план“, заяви Борисов по време на разговорите. Вероятно на фона на протестите у нас, той се опитва да си купи подкрепата на САЩ с наши пари, като стимулира американската военна индустрия и икономика по време на корона-кризата. Тези сметки обаче изглеждат съмнителни на фона на предстоящите президентски избори в Щатите, които след 3 ноември ще предизвикат  и месеци на политически междуособици.
Припомняме, че страната ни вече направи поръчка от въпросната Локхийд Мартин за същите 8 бройки от морално и технически  остарелите F-16 Block 70. Тази сделка не се вмести нито в първоначалната цена, нито в другото основно конкурсно условие – да се изпълни в срок от 2 години. Предплатихме миналата, ще ги вземем 2023 г. - 2027 г.
С всички постоянни набъбвания сумата  за машините надмина рекордните 3,09 млрд. лв., при първоначална прогнозна стойност от 2,2 млрд. лв., която е значително по-висока от договорената с други държави, а те имат предимство в доставките. Не е изключено, че евентуалната нова и напълно огледална заявка може да ни струва същата невероятна сума.
Не е ясно на база на какви критерии се формира крайната цена за България, тъй като


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 държава на мафията 29.09.2020 22:58

    Точно за това ни натресоха тази престъпна мутра, която за има няма 15-ина години разпродаде държавата, предаде народа си и обрече бъдещите поколения да плащат десетки милиарда за политическото и физическото му оцеляване. Но рано или късно ще си плаща всички издевателства и той и обслужващите го мизерници. Защо го допуснахме и как го търпяхме?!

  • 005 Anonimen 29.09.2020 22:21

    Видяхте ли как Тиквата се гъзи на една американска компания и им подари 3 милиарда,за които ще видим самолети след 10 години,а сега и още толкова е готов да даде само да не го свалят от власт.Хак ви е малоумници нешастни.

  • 004 До боклуците от безвремието в Булгаристан 29.09.2020 17:02

    Супер яко! Хем ние плащаме дълга, хем управляващите прибират комисионната! Прекрасен рекет - да плащаш на мъчителите си и после Ходи пеша бе! А вчера Буда обясняваше на подбрани пенсионери, че пари ва по-големи пенсии няма. А те с удоволствие и разбиране кимаха с глави !!! След което им заяви, че със самолетите всичко е наред, а сега е време е да им купи САМОЛЕТОНОСАЧ на старо !!! След което онбашията беше изпратен с овации !!!

  • 003 Anonimen 29.09.2020 17:01

    Що да не поръчаме? Ний сме много доволни от предните! Летят, стрелят, че пушек се дига, а и руснаците ще се зарадват, че ще имат повече за учебни стрелби!!!

  • 002 Anonimen 29.09.2020 17:00

    Тиквата взима заеми от американски банки и ги дава на Сатанинските Античовешки Щати, за да развиват военната си промишленост, а Булгаристан само ги изплаща. Интересно, дали в света има друга държава, която да сключва толкова "изгодни" договори със 100% предплащане на стоки, които може да бъдат доставени след 7 години, но може и да не бъдат доставени изобщо ???? Оттук до следващото геополитическо пренареждане всяка година ще купуваме. За „Демокрацията“ трябва да се воюва и да се пази !!! Слава Американу, героям слава !!!

  • 001 Anonimen 29.09.2020 17:00

    Баце Тиквон чака ковида за Коледа да убие 1 милион пенсионера и да се освободи бюджета от тази тежест!!! Така Винету си купува спокойствие като подкупва команчите с тези пари, а накрая ще плащат неговите нови индианци и децата им от гетото Булгаристан !!! Сахибите яко са Го натиснали в нужника. След Нероден Ефко ще предплати и за брат му !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне