Свързани новини

21.04.2016 16:18

Борисов иска да се следят всички съдебни системи

Видян 2370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Мониторингът, който го има върху България, да го има върху всички съдебни системи, защото обикновено държавите, които са с най-развита съдебна система, най-лесно признават своите грешки, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на международна конференция на тема: „Укрепването на независимостта и безпристрастността на съдебната власт като предпоставка за върховенството на закона в държавите членки на Съвета на Европа".



 


„Ние полагаме много усилия. Действително, заедно с хората на съдебната власт, министърът на правосъдието подготвя такива промени, които да бъдат в унисон не само с това, което очаква българският народ, но и това, което вашият план се надявам да предвиди”, допълни той.




"Ясно е, че политиците не са изгубили интереса си да влияят върху магистратите. В последните години в редица страни се прилага принципът "Плячката е за победителя" и спечелилият на изборите приема, че всичко му е позволено. Независимите магистрати само му пречат", каза председателят на Венецианската комисия Джани Букикио, цитиран от "Правен свят". И попита: "Какво да се направи?"



 


Отговорът, който сам даде беше: "Съдебната независимост може да се гарантира, само ако върховенството на закона се превърне във вътрешна убеденост и на политиците, и на магистратите. Трябва да се набляга не на наизустяването на законите, а на развитието на способността да се разсъждава по правни въпроси. Съдиите да не бъдат само технически проводници на закона, а истински двигатели на върховенството на закона."





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес обсъдете с партньора си своите намерения

Днес обсъдете с партньора си своите намерения и чуйте