Свързани новини

31.03.2010 14:42

Борисов и Дянков борят рецесията с 59 антикризисни мерки

Видян 1924 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Списък от 59 антикризисни мерки представиха днес премиерът Бойко Борисов и Националният съвет за тристранно сътрудничество в Министерски съвет. Два положителни резултата представяме на обществото – показахме, че Тристранката може да работи като истински форум за обсъждане и добри решения, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Втората новина е списък от 59 антикризисни мерки, част от които спомагат за съкращаване на разходи в администрацията, облекчаване на бизнеса – включително бързо връщане на данъчен кредит. 50 мерки, 50 часа, 8 срещи, обобщи финансовият министър. Всичките 59 мерки ще бъдат представени на обществото едва, когато правителството ги гласува.


От изявленията стана ясно, че ДДС-то няма да се увеличава за момента. Ако се наложи това ще стане по-нататък, но аз принципно съм “за” намаляване на данъка, посочи Борисов.


Има една допълнителна мярка, която не е съгласувана напълно, но е проявено разбиране и ще влезе за обсъждане в МС. Тя е свързана с първите три дни болнични. В първите два дни работодателят ще поема 80% от обезщетението, третият ден е за сметка на работника, а НОИ започва да плаща от четвъртия.


“Бяхме и критикувани, че сме избрали този начин на работа, чрез Тристранката. На север от София т.нар. шопски край е известен с ината си, а съм от там. Когато една политика касае всички съсловия и влияе на толкова съдби, правилният начин за работа е този”, каза още премиерът.


Обезщетението за безработица ще бъде до 60% от получавания осигурителен доход на лицето в последните 9 месеца. От КНСБ посочиха, че се очаква цената на газа от 1 април да бъде не по-висока от 4-5 %, което също е успех за ограничаване ръста на държавно регулираните цени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от