Кирил Петков е разпитан в качеството си на свидетел

Свързани новини

18.03.2022 09:10

Борисов е задържан за изнудване: Адв. Менков

Видян 2597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Кирил Петков е разпитан в качеството си на свидетел днес. Не съм запознат с никакви материали, освен с протокола за обиска в дома и заповедта за 24-часовото му задържане. Никой друг, освен Петков, не е разпитван. Аз не разбрах в какво е обвинен Борисов. Написани са някакви общи разпоредби, според които става дума за изнудване. Не пише нито кого, нито кога, нито в какво точно се изразява изнудването". Това заяви адвокат Менко Менков след като се срещна с експермиера Бойко Борисов в ГДНП.




"Няма повдигнато обвинение и не може да има, защото, по българския закон, обвинението може да се повдигне само след писмено разрешение на прокурор, потвърждение. Има задържане за 24 часа по член 72 от Закона за МВР. Основанието за задържан е  посочено - текста от Наказателния кодекс по член 213А - за изнудване, но не пише кое лице е изнудвано от господин Борисов, кога е изнудвано, за какво, как. То дори няма да разследващ полицай. Той така или иначе ще си преспи тук", заяви Менков на излизане от сградата.




"Прокуратурата е разбрала за случващото се от медиите. Досъдебното производство е образувано при условията на неотложност. Става въпрос за проверка, образувана по сигнал на т.нар. Движение БОЕЦ", посочи защитникът и допълни, че сигналът е подаден на 10 декември по разпечатка от медиите:




"Този сигнал беше депозиран до вътрешния министър тогава, извършена е проверка, която не е докладвана до Прокуратурата".




Менков допълни, че първото и единствено действие по разследването, извършено до момента, е разпит на министър-председателя Кирил Петков, предаде БНР.




"Борисов не е разпитан сега, няма как да бъде, защото няма дори разследващ полицай", посочи адвокатът.




По думите му инспектор от "Националната полиция" е издал заповедта за 24-часово задържане. "Можем да я обжалваме в 7-дневен срок пред Административния съд и ще го направим", категоричен беше Менков.




Очаква се МВР да оповести подробности за хода на започналата операция по сигнали на Европейската прокуратура.Също днес министерството на вътрешните работи да информира прокуратурата за предмета и хода на акцията.


През нощта симпатизанти на ГЕРБ останаха пред сградата на правителството. Определиха случващото се като "преврат" и "агонията на правителството".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще