Свързани новини

23.01.2023 18:01

Бонев свали бордовете на 5-ия ден

Видян 3358 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като не отговори на 19 минути 3 дни как финансира мащабната си билборд кампания за десетки хиляди лева, на 5-ия забелязахме, че Борис Бонев сваля своя лик от възловите места и кръстовища в милионния град.


В статията на 19 минути се даваше логичната версия, че е възможно въпросните бордове да не са платени, а да са дарени – както онези 400 000 лв. от служителите на NEXO за неговите конкуренти от ДБ с еднакви суми от по 19 933,33 лв. (половин годишен доход на глава), в една и съща минута на един и същи час в един и същи ден, организирани на групи.


Но в такъв случай и при Борис Бонев би възникнал въпросът кой и защо прави това дарение и на какво разчита в бъдеще срещу скъпоценната си услуга? Разследване на 19 минути показа точно кой и защо е дарил билбордовете на първия обявил кандидатурата си за кмет на София за кампанията през есента. За разлика от ДБ, чийто лидер Христо Иванов правилно каза, че даренията ще бъдат върнати, но коалицията му отказа да го стори, Бонев поне се отказа от рекламните пана след няколко дни.


Обикновено бордовете се наемат за 14 или 30 дни, а той ги освободи на 5-ия. Проблемът в приемането обаче остава, както и липсата на прозрачност, обяснена също като в случая с NEXO и ДБ с фенска привързаност на дарителите. Най-големият проблем обаче е какъв беше изобщо смисълът на билборд – акцията на Бонев. Особено на фона на учредяването на неговата партия Спаси София, което се проведе не къде да е, а в най-скъпата изобщо конгресна зала в целия град, чието наемане с подиум, осветление, озвучаване и мебелировка започва от 30 000 евро или 60 000 лв., а отделно са поне 10 000 лв. за кетъринг и поне още толкова за организация и логистика.


Билборд-кампании се правят обикновено в последните 3 седмици преди изборите, а ефектът им, както сочи дългогодишната практика на експертите, е нулев. Затова пък правят лошо впечатление на активния избирател, който си казва: каквото и да ми говорят, става дума за пари. За много пари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 май да 23.01.2023 20:02

    Това момче даваше големи надежди, ама и него май го превзеха?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.