Свързани новини

25.04.2009 11:04

Бомба край дома на Ангела Меркел в Берлин

Видян 1775 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работници откриха при строителни работи невзривила се съветска бомба от времето на Втората световна война недалеч от дома на канцлера на Германия Ангела Меркел, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.


Сто килограмовата бомба е открита на строителна площадка на Музейния остров. Във връзка с това всички обитатели на жилища в радиус 300 метра от мястото на находката бяха евакуирани като предпазна мярка. В зоната попада и домът на германския канцлер Ангела Меркел. Според Ройтерс когато бомбата била намерена, Меркел не била там: тя участвала в изява в друга част на Берлин. Според представител на германската полиция докато бомбата не бъде обезвредена ръководителката на германското правителство не може върне в дома си. Сега на обекта работят сапьори. По различни оценки между 10 и 20% от всички самолетни бомби, хвърлени над германските градове през Втората световна война, не са експлодирали. Значителна част от тези бомби бяха открити и обезвредени след завършване на войната, но въпреки това все още при изкопни работи или на строителни обекти работници попадат на невзривени боеприпаси.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Давате ли си сметка какво качество предлагате самите Вие

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Давате ли си сметка какво качество предлагате самите