В писмото здравният министър нарежда на директорите на РЗИ в спешен порядък да информират всички лечебни заведения и центрове за спешна медицинска помощ в съответната област, че болниците са длъжни да поддържат готовност за прием и лечение на пациенти с основна или придружаваща коронавирусна инфекция

Свързани новини

08.07.2022 16:32

Болниците са длъжни да поддържат готовност за прием и лечение на пациенти с коронавирус: МЗ

Видян 1827 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във връзка с увеличаване на заразените с COVID-19 и постъпили в Министерството на здравеопазването сигнали за отказ на лечебни заведения да хоспитализират пациенти със съмнения за коронавирусна инфекция поради липса на „COVID-19 отделения“, министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова изпрати писмо до директорите на регионалните здравни инспекции в страната.


В писмото здравният министър нарежда на директорите на РЗИ в спешен порядък да информират всички лечебни заведения и центрове за спешна медицинска помощ в съответната област, че болниците са длъжни да поддържат готовност за прием и лечение на пациенти с основна или придружаваща коронавирусна инфекция.


В лечебните заведения трябва да има и създадени обособени места (изолатори със стаи с легла), в които да се лекуват пациенти в условията на изолация. Лечението на болните с COVID-19 следва да се осъществява в рамките на съществуващите структури в съответствие с клиничните прояви на пациента (по пневмология и фтизиатрия, кардиология, вътрешни болести, нервни болести, ендокринология, педиатрия, неонатология, детска пневмология и фтизиатрия, инфекциозни болести и др.), както и в структури за интензивно лечение при осигурена възможност за изолация на болните, се посочва още в писмото.


Министър Сербезова отбелязва, че т.нар. „COVID отделения“ са пространствено осигурени места в лечебните заведения, където пациентите се лекуват в условията на изолация, а не


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 фармамафия 09.07.2022 10:03

    Оялата се Асана гледала за пласиране в СЗО, защо ли?! Частна организация, работеща за частни интереси!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за