Свързани новини

13.03.2020 09:24

Бойко звъня на Путин

Видян 2157 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Руската федерация Владимир Путин, съобщи пресслужбата на правителството. 


Двамата са обсъдили разпространението на вируса COVID-19 и напредъка в изграждането на газопровода "Балкански поток", се посочва в съобщението.


Пресслужбата цитира  Борисов, които споделил с Путин: "За броени дни българската индустрия се реорганизира, за да произведе и осигури необходимите защитни облекла за медицинските екипи в цялата страна. Прилагаме всички утвърдени от световната медицинска общност мерки за ограничаване на заболяването“. Българският премиер питал  възможно ли е България да купи от Русия респиратори, които са изключително важни за лечение на пациентите с коронавирус. 


Бойко Борисов е осведомил Путин за напредъка по строителството на „Балкански поток“, като е изтъкнал, че над 20 000 тръби се намират в строителните бази, на пристанище „Бургас“ има доставени още над 6000 броя, а общо разнесените тръби по трасето са над 140 км, от които са заварени над 120 км.


„Заинтересовани сме от продължаване на сътрудничеството с Русия в областта на природния газ, при стриктното спазване на европейските правила, с цел гарантиране на сигурността на газовите доставки за България и региона”, е заявил в телефонния разговор българският премиер.  Той е приветствал "постигнатото споразумение между „Газпром експорт“ и „Булгаргаз“ за намаляване с 40,3 % на цената на доставките на природен газ за България във връзка с решението на Европейската комисия", пише в прессъобщението.


По време на разговора е била обсъдена и ситуацията в Сирия.  Борисов е подчертал, че на българо-турската граница има нулева нелегална миграция и че „продължаваме с цялата си воля да се борим за мир и добросъседство. Убеден съм, че само с дипломация могат да бъдат решени конфликтите“, заяви Борисов. 



 




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и