Свързани новини

07.03.2019 09:34

БНТ обяви война на Ахчиева

Видян 2379 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БНТ е дала на прокурор журналистката Валя Ахчива, чието предаване Открито бе свалено от програмата на БНТ.  Формалният повод е е  фактура, свързана с лабораторно изследване на качеството на бетон. Фрог представи документ, от който става ясно, че тази фактура е издадено погрешка, тъй като шефът на фирмата инж. Захариев се е ангажирал да направи въпросната експертиза напълно безвъзмездно.


От позиция на БНТ, изпратена до медиите става ясно, че Ахчиева е наказана дисциплинарно с "предупреждение за уволнение" на 25 февруари 2019 г., тъй като е „нарушила Правилника за производство на телевизионна продукция и продуцентска дейност”. Медията е изпратила писмо до Върховната касационна прокуратура за проверка на случая. БНТ пък е сигнализирана от фирмата уличена в мошеничество от Ахчиева чрез лабораторните тестове.


Припомняме, че Ахчиева вече депозира искова молба в съда, с която оспорва наложеното и първо наказание от шефа на БНТ Константин Каменаров „предупреждение за уволнение“. Според Ахчиева решението за свалянето и от ефир е подписано от Каменаров и е изведено в деня, в която той е в болнични и е следвало да се яви в СГС по делото си за употреба на алкохол - 18 февруари т. г. „От този документ е очевидно, че на датата, на която шефът на БНТ е трябвало да бъде в съда и е бил в болнични, той всъщност е бил на работа в БНТ и е подписал забраната ми да говоря и да пиша”, заяви преди седмици тя. Напомняме също, че предаването на журналистката е спряно вече за 2-ри път в рамките на няколко месеца. През декември предаването, посветено на разследване на близката до властта Юнион Ивкони не стигна до ефир.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей