Свързани новини

18.05.2021 17:03

БНБ крие ще даде ли пак на соцдепутата Кънев без необходимост печатането на бюлетини

Видян 13115 пъти | Коментари 6
Гласували 4 рейтинг: 1.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата ЦИК обяви, че възлага на БНБ печата на бюлетини и за тези избори. На въпрос на 19 минути от Комисията не успяха да отговорят какво точно количество ще бъде изработено. Питахме, предвид разпространяването на машинния вот, който става повсеместен и респективно налага значително намаляване на поръчката. Защото бюлетини ще се печатат изобщо само като резервни. От Централната избирателна комисия обаче ни обясниха, че казали от какъв грамаж хартия имат нужда.
От БНБ пък ни отговориха, че нямат яснота за нищо. Нито за количеството, което ще печатат, нито дали ще търсят подизпълнител. Нито пак ли, против изискванията на закона, ще го вземат без задължителния конкурс.
Въпреки че по закон БНБ е длъжна също така да печата сама бюлетините. Освен в случай „на необходимост” – депутатите, сред които и собственикът на най-голяма печатна база у нас Петър Кънев – народен представител от БСП, не изброяват случаите на такава необходимост, както би било редно, за да няма корупция, маскирана като загриженост. Тази вратичка в закона не е случайна.
Защото досега БНБ винаги преотдава именно на депутата Кънев като подизпълнител тази работа. На последните избори, когато беше все още действащ депутат и кандидат за нов мандат – цял водач на листа и то в третия по големина на листата в страната Бургаски район, той постигна най - висок досега процент производство на изборни книжа – 16 от 31 района, като в минали случай е имал само 10% - това наистина прилича на необходимост от допечатване.
Напомняме немаловажния факт, че досега той печаташе и изборните протоколи. Пресслужбата на Борисов 3 ни даде списък на всички поръчки през последните 11 г., които е взел соцдепутатът за тази дейност.
Наливането от едното на другото място пък беше основна технология за подмяна на вота, практикувана на последните няколко избора. Протоколите се коригираха, правеха се нови и така, докато се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Нещо в логиката на 19 минути куца? 19.05.2021 16:50

    Гласуваме машинно или пак с хартиен носител? Нещо в логиката на 19 минути куца?

  • 005 Иванов 19.05.2021 15:57

    Впечатление прави, че последните дни от кръга "Капитал" към когото напоследък приспада и "19 минути" атакуват ББР и БНБ... с каква цел ли? Ами през юли предстои избор на Гуверньор на БНБ! Сами се сещайте защо...

  • 004 Anonimen 19.05.2021 15:25

    Най-добре е да питате говорителя на правителството-той трябва да отговори точно.

  • 003 Anonimen 19.05.2021 12:38

    Интересна е фиксацията сигурно повече от месецвърху тази личност. Ставате досадни, нямате аргументи, освен че е депутат от БСП.

  • 002 закриване и съд 19.05.2021 10:50

    Каква нова тройна коалиция като ДПС и ГЕРБ са ОПГ-та и трябва да се закрият заради отичането на стотици милиарди обществени средства по престъпен и незаконен начин, сиреч кражба от милиардите на българите!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и