Свързани новини

29.05.2021 19:15

Близо 500 души се ваксинираха днес в мобилните пунктове в София

Видян 1882 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 500 души се ваксинираха днес срещу COVID-19 в трите мобилни ваксинационни пункта в София. Инициативата на Столичната община и СРЗИ ще продължи и утре /неделя/ в същите пунктове - в Южния парк /входа откъм бул. "Гоце Делчев"/, Борисовата градина /до езерото "Ариана"/ и на паркинга пред Т-маркет на бул. "Възкресение" в Красна поляна. Ако има интерес, кампанията ще продължи и през следващите седмици.


Във всеки пункт има екип от лекар и медицинска сестра от общинските многопрофилни болници. Експерти от дирекция "Аварийна помощ и превенция" помагат на гражданите при попълване на необходимите документи и въвеждат данните в Националния ваксинационен регистър.


Хората, които избират еднодозовата ваксина на "Янсен", получават сертификат за имунизация. Останалите получават указания от екипа кога и къде могат да си поставят втората доза от ваксината на "Пфайзер" или "Модерна".  


В работни дни ваксинации се извършват в осем от общинските ДКЦ-та, където има "зелени коридори". Това са ДКЦ  8, ДКЦ 11, ДКЦ 12, ДКЦ 13, ДКЦ 17, ДКЦ 18, ДКЦ 20 и ДКЦ 24. Имунизацията там става след предварително записване, за да не се образуват опашки от пациенти, съобщи зам.-кметът Барбалов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец