Митнически служители на Капитан Андреево откриха и иззеха близо 3 кг контрабандни златни накити на обща стойност 285 336 лева.

Свързани новини

05.03.2024 16:16

Близо 3 кг контрабандни златни накити задържаха митничари на Капитан Андреево

Видян 817 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Митнически служители на Капитан Андреево откриха и иззеха близо 3 кг контрабандни златни накити на обща стойност 285 336 лева, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. По случая като обвиняем е привлечен 35-годишен турски гражданин, допълниха от прокуратурата.

На пункта пристигнал автобус на път от Турция през България за Румъния. Превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка, при която в естествена кухина на пода, в зоната на таблото пред водача, са открити 17 пакета с изделия от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите ювелирни изделия – обеци, пръстени, колиета, синджири, медальони и гривни, са от 14 и 22-каратово злато с общо тегло 2910,20 грама на стойност 285 336 лева.

Шофьорът е освободен срещу гаранция от 4000 лева, наложена му е забрана да напуска пределите на България. По случая е образувано досъдбно производство.

Близо 4 пъти повече златни изделия задържаха митническите служители през първите два месеца на годината в сравнение със същия период на предишната година, отчитат от Агенция Митници. През януари и февруари митническите инспектори са предотвратили контрабандата на близо 14 кг златни изделия при проверки на различни пунктове в страната. Количеството е и над два пъти повече в сравнение с цялото първо полугодие на 2023 г.

Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог