Ръст и в събраните приходи отчитат от ТД на НАП "Големи данъкоплатци и осигурители".

Свързани новини

28.07.2022 15:49

Близо 2,4 млрд. лева ДДС е възстановила НАП на изрядни фирми

Видян 1134 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 2,4 млрд. лв. данък добавена стойност (ДДС) е възстановен от Националната агенция за приходите (НАП) през първата половина на 2022 г. на коректни фирми, регистрирани в Териториалната дирекция на НАП "Големи данъкоплатци и осигурители", съобщиха от приходната агенция. Това е с 25 процента повече в сравнение със същия период на миналата година.


Изрядните дружества са получили обратно декларираното от тях ДДС още в рамките на текущия месец, в който са подали справка-декларация, преди изтичането на 30-дневния законов срок. На част от тях данъкът е възстановен, без да е извършена проверка от данъчните органи. Това е възможно благодарение на опростената процедура за възстановяване на ДДС, която НАП прилага успешно вече няколко години, уточняват от агенцията.


Целта е средствата да се върнат максимално бързо в стопанския оборот, за да не се затруднява икономическата дейност на предприятията, което пък води до нови приходи за държавния бюджет. 


Ръст и в събраните приходи отчитат от ТД на НАП "Големи данъкоплатци и осигурители". Само за първите шест месеца на 2022 г. постъпленията в бюджета са близо 5,6 млрд. лв. Това са над 1,3 млрд. лв. или 30 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година. Нетните приходи от ДДС са около 2,3 млрд. лв., което е с над 762 млн. лв. или 50 на сто повече спрямо първите шест месеца на 2021 г., посочват от НАП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни