Свързани новини

19.07.2009 12:14

Близнашки: 29 „златни гласа“ бяха против вота на доверие за Станишев

Видян 1065 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

29 от членовете на Националния съвет на БСП гласуваха против вота на доверие на Сергей Станишев, съобщи Георги Близнашки, член на НС, предаде БГНЕС.


Това е различно от предварително оповестената информация от пресцентъра на БСП, че 22 са били против, а 129 са гласували „За“. Според Близнашки 122 са подкрепили вота на доверие, а против са били 29, които по думите му са „златни, защото гарантират бъдещето на партията“. Георги Близнашки припомни, че на последния конгрес на партията Националният съвет практически не е бил избран, а подбран и въпреки това сега има хора, които са против това ръководство. Над 100 от членовете на съвета са фигурирали в официален списък на лидера на партията и на тандема Ивелин Николов - Димитър Дъбов. Това, което липсва на днешното заседание на НС е темата за корупцията, според Близнашки. „Не можем да намерим сили да разобличим фигурите, които са в нашите редици и са злоупотребявали с властта“, каза той и добави: „Остава да ги научим от тези, които дойдоха сега на власт“. Повдига се и въпросът за евентуални репресии срещу социалистическата партия, каза Георги Близнашки. Той обвини един от зам. министрите на финансите от квотата на БСП без да споменава името му, че умишлено е подкрепил въвеждането на плоския данък, за да може да спести около 200 000 лева годишно от участието си в бордовете на различни фирми. На днешното заседание на съвета Александър Лилов е повдигнал въпроса социалистическата партия да погледне в очите нелицеприятните факти за катастрофалната загуба на последните парламентарни избори и наблюдаващото се отчуждаване на периферията на партията от нея.


По устав председателят на БСП се избира от конгреса на партията, а не от Националния съвет и реалният вот на доверие е тогава при гласуването за председател на партията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец