Българите сме най бедни в цяла Европа благодарение на 12 години застой. Знаем това и ще направим така, че да омекотим максимално ценовия шок", каза Гюров

Свързани новини

04.05.2022 10:58

Благосъстоянието на обикновения човек остава най-важен приоритет за ПП: Гюров

Видян 1260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Благосъстоянието на обикновения човек остава най-важен приоритет за "Продължаваме промяната", заяви председателят на парламентарната  група Андрей Гюров, обявявайки приоритетите на групата за новата сесия на парламента, предаде БНР.


 


Тя започна с кворум от 153-ма депутати, химните на България и ЕС, след което председателят на парламента пожела ползотворна работа на депутатите и ги призова за отговорни решения.


 


"Ще продължим да пазим бюджета от кражби и да помагаме на гражданите и бизнеса да посрещнем всички по най добрия начин ужасната криза и да излезем от нея по силни. Ще продължим със законодателните мерки срещу инфлацията, където е необходимо, ще помагаме на бизнеса, ще помагаме на хората. Българите сме най бедни в цяла Европа благодарение на 12 години застой. Знаем това и ще направим така, че да омекотим максимално ценовия шок", каза Гюров.


 


В декларацията той посочи, че от решенията на депутати ще зависи "дали сме от страната на свободата, мира и демокрацията, и благополучието, или от страната на диктатурата, тормоза на граждани и медии, неспазването на международното право и избиването на невинни жени и деца в Украйна".


 


"Ще сведем ли глава пред рекетьора, пред насилника, пред агресора, или ще се позиционираме като лидер на Балканите пред международната общност. Ще отстояваме ли българския интерес за енергийна независимост, която ще ни освободи от ценовия шантаж на "Газпром", на който сме подложени вече десетилетия.


 


Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи, не лееше отровната си пропаганда чрез медии, в социалните мрежи и чрез купени от него малки и големи политически представители".


 


За България следва решителност, каза Гюров.


 


Той подчерта че оттук нататък "Продължаваме промяната" ще поеме водеща роля като първа политическа сила и изброи свършеното от управлението за 5 месеца "въпреки ужасните кризи и въпреки че бяхме задушаване от постоянните саботажи на опозицията и техните токсични кадри".


 


По думите на Гюров управляващата коалиция може да се отчете с: вдигането на заплатите и медсестри с над 25% от 1 май, вдигането на учителските заплати с над 12% от 1 април, изплатените огромни компенсации към бизнеса за ток и газ, помагане на крайните потребители с мораториума върху цените на тока, одобреният бюджет, "оправеният" Плана за възстановяване и устойчивост, ускорената работа по интерконектора с Гърция и обявената поръчка за разширяване на газохранилището в Чирен, ускорената работа по въвеждане на електронно управление, автоматичните стимули за пенсионерите при ваксиниране, добавките към пенсиите, възстановеният реален парламентарен контрол, "отнетите бухалки и преторианска гвардия" на главния прокурор Иван Гешев, Цацаров вече не е в КПКОНПИ, превръщането на КЕВР отново в "компетентен" регулатор, който среди за интереса на българския потребител, а не обслужва чужди интереси…


 


 


На този етап няма формулировка България да изпрати оръжия и боеприпаси на Украйна. Докато не видим резултати няма да бъде вдигнато ветото за РС Македония. Трябва да направим всичко възможно да има бърза транспортна връзка между двете страни. Докато има интерес, авиолинията София-Скопие ще бъде поддържана. Авиокомпанията трябва да намери най-добрите времена, че да има интерес да се пътува, посочи още Андрея Гюров.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви