Свързани новини

14.12.2021 09:55

Бизнесът да въведе Зелен сертификат: Петков

Видян 2708 пъти | Коментари 9
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Няма как да бъдем успешни в бизнеса и иновациите, ако здравеопазването не работи, ако работниците са болни, ако затваряме икономиката заради ниската ваксинация", заяви премиерът Кирил Петков по време на форум, който събира за диалог властта, бизнеса и гражданския сектор.
Той потвърди, че една от първите му заповеди като премиер ще бъде всички служители и министри да влизат в сградата на МС единствено със зелен сертификат и призова това да направят и отделните министерства и бизнеса.
"България може да бъде лидер в някои сектори, а иновациите, които излизат от България, могат да станат пример как една малка държава в Източна Европа може да покори ниши и пазари. Имаме всички предпоставки да сме просперираща държава", посочи още Петков.
Премиерът подчерта, че една от ключовите роли на новоизбраното правителство ще бъде да инвестира в образованието, за да може децата и подрастващите след време да бъдат адекватни на развиващия се пазар на труда.
"Държавата не създава добавена стойност. Нито политиците я създават, нито депутатите. Тя се създава от бизнеса. За да създава той висока добавена стойност, там трябва да бъдат младите учени. Бизнес лидерите трябва да работят с младите учени и да създават добавена стойност. Тя да създава данъчни приходи, които да идват в държавата, а ние политиците имаме две задача тези пари да не отиват в погрешни посоки. Затова и нашият призив е за нулева корупция", посочи още Петков.

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 14.12.2021 17:00

    Не мога да разбера защо се намериха плиткоумни макар и малко на брой да гласуват за този лайн*р!

  • 003 Anonimen 14.12.2021 14:33

    Явно не мислят за народа си и тези момчета не са редовни ,за да се хванат първо за зеленото...

  • 002 Anonimen 14.12.2021 13:05

    Който не е разбрал по лесния начин ще разбере по трудния, че Кирчо и Асенчо са поредните мошеници дошли да си напазуравт доволно от опосканата ни държава и изчезващия народ срещу обещания за продажност и предателства към род и Родина. Много е странно, че точно човек нарушил закони с лъжи и циркаджилъци се самоопределя като честен и е Премиер на ЕС държава. Да не говорим, че доста обилна информация имаше и за двамата и техните "честно" изработени милиони назад във времето. Сега вече ще работят за милиарди като престъпната Мутра

  • 001 Anonimen 14.12.2021 12:43

    Петков призова бизнеса да последва примера на администрацията, за да се вдигне нивото на ваксинация в страната, предаде Гласове. Имай на ум Кирчо, въведеш ли задължителна ваксинация, отлиташ.Аман от руски и американски мекерета!

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще