В петък бившият германски канцлер Герхард Шрьодер и Матиас Варниг, изпълнителен директор на газопровода "Северен поток 2", също освободиха постовете си в управителния съвет на "Роснефт"

Свързани новини

23.05.2022 15:46

Бившият австрийски министър на външните работи напуска Роснефт

Видян 3196 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият австрийски външен министър Карин Кнайсъл стана поредната известна фигура, която се оттегли от борда на руския държавен петролен гигант "Роснефт".




Компанията обяви оставката на Кнайсъл в понеделник, като заяви, че е благодарна за "съвместната работа през последните 10 месеца, която продължи на фона на пандемията и трудната международна ситуация".


 


Кнайсл беше външен министър на Австрия между 2017 и 2019 г. , като допринесе за подобряването на връзките между Виена и Москва. Дипломатката влезе в международните заглавия през 2018 г. , след като руският президент Владимир Путин присъства на сватбата ѝ и танцува с нея пред камерите.


 


В петък бившият германски канцлер Герхард Шрьодер и Матиас Варниг, изпълнителен директор на газопровода "Северен поток 2", също освободиха постовете си в управителния съвет на "Роснефт".




Ден преди това Европейският парламент прие резолюция, призоваваща за налагане на персонални санкции на Шрьодер заради връзките му с Русия. В Германия политическият ветеран беше лишен и от някои привилегии, които му даваха предишната длъжност след пенсионирането му.


 


Кнайсъл е номинирана за поста в Роснефт през март 2021 г. , като става първата жена в борда на компанията.




От началото на конфликта в Украйна в края на февруари, в резултат на който на Москва бяха наложени драконовски международни санкции, други руски фирми също губят своите топ мениджъри от чужбина.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп