Свързани новини

28.02.2019 09:34

Бивш нотариус помагал на измамници да отнемат 23 имота от психично болни хора

Видян 1563 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  


Бившият нотариус Борис Янков, който е с отнети права, помогнал на група имотни измамници да отмъкнат 23 жилища на психично болни и самотни,възрастни хор, предаде legalworld.bg.


"Преди около 7-8 месеца е постъпила оперативна информация за неправомерно придобиване на имоти, конкретно става въпрос за 23 имота на територията на Столичната община, които са придобивани чрез неистински документи. В престъпната група е участвал и бивш нотариус с инициали Б. Я., който ги е подпомагал чисто интелектуално, т.е. консултирал ги е по документите и при кой нотариус да отидат, за да минат тези сделки'' обясни директорът на СДВР ст. комисар Георги  Хаджиев и допълни, че жертвите на измамниците са били основно хора, които са по-лесни за манипулация.


"Другите участници от групата са с множество криминални регистрации.Част от пострадалите са самотно живущи хора и такива с психически проблеми, които лесно могат да бъдат манипулирани или рядко поддържат връзка с роднините си. Членове на групата са осъществявали контакти с тях и са ги карали да им подписват пълномощни, които после са използвали за прехвърляне на техни недвижими имоти, които потърпевшите са загубвали'', обясни още Хаджиев.


По случая са задържани 10 души, от които 4 са с повдигнато обвинение, а останалите 6 са в ареста с полицейска мярка за 24 часа. 19’ пък разбра от свои читатели, че този тип схема на нотариуса действа в столицата поне от 7-8 години.


По първоначални данни става въпрос за имоти с обща стойност над 300 000 лева, но само едно от многото жилища всъщност струва толкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата