Свързани новини

26.10.2020 11:12

Бюджет 2021 обрича малкия и среден бизнес на фалити: Манолова

Видян 1696 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бюджет 2021 г. обрича малкия и средния бизнес на фалити и няма да привлече нови инвеститори. В него няма целенасочени политики за подкрепа на бизнеса чрез бюджетни механизми, пряко финансово подпомагане, данъчна политика и административна политика. Борисов, колкото и да развързва кесията, тъй като следващата година е изборна и се надява да си осигури избиратели, отговорните мерки трябва да са такива, че бизнесите да останат живи. Но в цялата страна има проблем с работните места, което трябва да е грижа на правителството.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Ловеч, където се срещна с граждани, таксиметрови шофьори и с работниците от ловешката фирма „Спарки Елтос“, оставени без заплати от работодателите си.

Тя подчерта, че уволнените от работа са повече от намерилите работа и няма как държавата да печели от фалиралите и оставени без подкрепа бизнеси.

В Ловеч Манолова призова правителството да освободи таксиметровите шофьори от патентен данък, за да не фалира секторът. Тя призова кмета на Ловеч и Общинския съвет в Ловеч да се обърнат към Министерството на транспорта да поеме разликата между минималният патентен данък, предвиден в закона – 300 лв. и предвиденият данък за Ловеч – 520 лв. , за да се компенсира бюджетът на общината и да се освободят шофьорите от патент за годината в условията на втора COVID-вълна.

Бойко Борисов не може да управлява кризи и трябва да понесе отговорност за липсата на реформи след 11 години на власт. Би следвало вече да са предприети мерки срещу втората вълна от коронавируса, включително реорганизация на здравната система, каза още Манолова. Борисов не подкрепи медицинските сестри при протестите им, а сега здравето и животът и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец