Свързани новини

03.12.2021 17:12

Бионтех създава ваксина срещу Омикрон до 100 дни

Видян 1584 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германската компания BioNTech, разработила ваксина срещу коронавирус с американския си партньор Pfizer, е готова да адаптира лекарството си към щама Oмикрон на COVID-19, предаде Ройтерс.


Главният изпълнителен директор и съосновател на фармацевтичната фирма Угур Шахин заяви, че създаването на нова ваксина ще отнеме около 100 дни, предаде бТВ.


Ще се нуждаем от нова ваксина, в това няма съмнение, единственият въпрос е кога, заяви ръководителят на BioNTech.

Той добави, че компанията ще има нужда от около 100 дни, за да разработи и да започне да доставя нови ваксини, ако се окаже, че настоящите препарати са неефективни срещу щама Oмикрон.


Шахин подчерта, че според предварителните данни Омикрон може да зарази ваксинирани, но използваните лекарства могат да го предпазят от тежкото протичане на болестта.Чакахме такъв вирус в началото на следващата година, той дойде малко по-рано, каза още изпълнителният директор.
   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 04.12.2021 22:17

    пфайзерчо с трите флакончета 1 - физиологичен р-р за началници, 2 - ваксина РНК с графренов оксид и други отрови, и 3 - същата плюс раков вирус - на късмет - до 2 години рак на меките тъкани - справка - Словения

  • 002 Anonimen 04.12.2021 10:56

    Ха ха, ами то за 100 дни ще ще пръкнат няколко нови щама и то точно от ваксинираните, при които мутира вируса. Спрете се бе убийци, химическите ви в-ва само увреждат здравето, файда за хората йок, само милиарди за бялата мафия!!!

  • 001 те си общуват 04.12.2021 06:50

    с кораба майка:оттам им казват кога ще пуснат новия щам на вируса!Чакали го вируса в началото на следващата година, той дойдел малко по-рано,въх!Компанията ще има нужда от около 100 дни, за да разработи и да започне да доставя нови ваксини-та седмичната й печалба да стане 100 милиарда.Със сегашните щамове на вирусите,компанията не може да изпълни плана за печалбата!Ваксинирайте се,моля ви,спасете плана за печалбата, па ако щете след ваксинирането да умрете...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.