Когато бях на 5, в България не ми даваха да ходя на училище, защото бях ромка", каза кандидатката за сенатор в САЩ Деси Андерсън. Родена у нас, тя е осиновена в САЩ.

Свързани новини

08.11.2022 09:23

Бг ромка кандидат-сенатор лъже безогледно: спрели я от училище на 5 г.

Видян 3839 пъти | Коментари 9
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Когато бях на 5, в България не ми даваха да ходя на училище, защото бях ромка", каза кандидатката за сенатор в САЩ Деси Андерсън за изборите на 8 ноември, чиито резултати ще станат на 9 ноември. Родена у нас, тя е осиновена в САЩ и оттам се изстрелва в голямата политика.


За съжаление, Деси лъже безогледно: в България не се тръгва на 5 години на училище, нито пък някой спира ромите - напротив, насърчавани са със спецтранспорт и безплатен обяд. И пак повечето такива хлапета не желаят да стъпват на училище.


Решаващият вот за Сенат и Камара на представителите в САЩ в средата на мандата определя кой ще има мнозинство и поне според предварителните сондажи на социолозите партията на Деси имаше по-сериозни шансове за победа, макар гласуването по пощата да даваше предимство на демократите.


Ако републиканците на нашата ромка спечелят, това ще бъде лоша новина за президента Джо Байдън, срещу когото може да започне дори процедура за импийчмънт. Може да се промени и политиката към Украйна.


Историята на Деси Андерсън започва от сиропиталище в Каспичан. Тя пристига в Съединените щати, когато е само на 8 години.


Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 08.11.2022 19:39

    Ами, много хубаво, сашките не искат ли да им изпратим още кандидат-сенатори, роми бол.Ако закупят пратката получават бонус едно стадо кандидат-премиери.

  • 003 ИвайлоК 08.11.2022 15:30

    Хей, anonimen, бъркаш Републиканците с "демократите". А иначе - имаме си поговорка - "лъже като (дърт) циганин". В този случай "дърт" значи не само "стар", но и "мръсен".

  • 002 Anonimen 08.11.2022 14:58

    Е, тя е типичен представител на Републиканците. Да лъжат им е длъжностната характеристика.

  • 001 арий 08.11.2022 13:11

    гадно цигане..

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни