01/02

Свързани новини

26.02.2020 14:34

БГ инфлацията: тройна над Еврозоната, инвестициите: двойно по-малки от парите на емигрантите

Видян 3318 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ще ви кажа нещо, ама не го казвайте на никого, тайна е. Избяга ни инфлацията от мастрихтските критерии. Тихо, да не се панират“, написа във Фейсбук с ирония известният икономист и кандидат за гуверньор на БНБ в последния конкурс за шеф на националнтата банка Бисер Манолов. Човекът, който имаше единствената смислена и професионална концепция и програма за влизане на България в Еврозоната. Както се вижда от графиката, инфлацията у нас достига по данни на Евростат над 4 на сто, което в момента е около 3 ПЪТИ повече от поскъпването на живота в Еврозоната, където сме неприемливи с подобни резултати.


В същото време икономистът Румен Гълъбинов извади справката на БНБ за двойно по-ниските от парите, изпратени от българите в чужбина на семействата им тук, вложения в страна. Преките чуждестранни инвестиции в България за 2019г. са 629,9 млн. евро, според БНБ. Внимателното вглеждане в данните, което направи 19 минути показва още нещо интересно: по традиция от последните години над 2/3 от вложенията се водят „Холандия“, като всъщност става въпрос за нейната офшорна зона Нидерландски Антили и на практика за 1 компания.


В същото време излезе становище на Еврокомисията за „видим прогрес“ на България в икономиката и липса на дисбаланси. То обаче е изготвено при наличните, които се оказаха ФАЛШИВИ, данни, подавани от Финансовото министерство и Агенция Митници на НОИ за растеж от 3,3%, докато реалният е 0,9%. Любопитно съвпадение е, че разликата – напомпването чрез „намаляване с 47% на вноса на суровини от Русия“, се дължи на същата компания, която осигурява и 2/3 от чуждите инвестиции, ако се вярва на експертните мнения на проф Румен Гечев, Илиян Василев и Евгени Кънев – представители на коренно различни политически и икономически течения и интереси.



Виж снимки ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв