Свързани новини

27.07.2020 11:07

Безплатни PCR-тестове във Франция

Видян 1535 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

PCR тестовете, чиято цел е да се определи дали даден пациент е заразен от Covid-19 , вече ще бъдат напълно реимбурсирани във Франция, независимо дали са предписани или не от лекар, предаде Ройтерс.

Това решение, уточни министърът на солидарността и здравеопазването Оливие Веран в интервю за в. "Паризиен ожурдюи", позволява на всеки да се възползва от тест PCR, който ще бъде напълно реимбурсиран без да се нуждае от лекарско предписание и без да му се налага да оправдава теста или да има симптоми.

PCR тестовете се правят с вземане на проба с тампон от носоглътката. Пробата се вкарва в апарат, който дава резултат - положителен или отрицателен.
Според най-новите данни, публикувани в петък от медицинските власти, равносметката от пандемията от новия коронавирус във Франция е следната: 30 192 починали и 180 528 заразени.

Прагът от 1000 нови случая на Covid-19 дневно бе преминат в четвъртък и петък, достигайки равнище, каквото бе отчетено в края на карантина през май.
Не може да се говори за втора вълна, но едно нещо е сигурно - от няколко дни броят на положителните случаи значително нараства, след като спадаше от тринайсет седмици, посочи Веран.

Френският здравен министър обяснява този скок с нарастването на заразените младежи с изключително високо равнище на асимптоматични случаи.
Без съмнение уязвимите и възрастните хора продължиха да вземат предпазни мерки, докато младежите са по-невнимателни. Именно това се констатира при празнични събирания и най-вече семейни, които са в основата на огнищата, допълни Веран.

Освен това увеличихме силно броя на тестовете, които се правят. След 11 май правихме малко над 200 000 теста седмично, а сега мога да кажа, че доближаваме 500 000 теста седмично с равнище на положителни резултати от порядъка на 1 до 1,5 на сто, посочи френският здравен министър. 


Източник: Дарик


Снимка: iStock/Guliver Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е